Parcul Rozelor din Timișoara este gata de inaugurare: s-au plantat 9.024 trandafiri din 900 de soiuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai frumos parc din Timișoara a îmbrăcat haine noi. Iluminatul parcului se va face utilizând energia alternativă, cu 68 de stâlpi de iluminat fotovoltaic. Aleile pietonale au fost refăcute pe o suprafață de 6.829 metri pătrați,

Municipalitatea a încheiat lucrările de modernizare a Parcului Rozelor, după 11 luni. Au mai rămas încă câteva retușuri de făcut, însă în câteva zile parcul poate fi deschis timișorenilor. Proiectul a costat peste cinci milioane lei. Au fost ramenajate spațiile verzi pe o suprafață de 11.071 metri pătrați, s-au plantat 9.024 trandafiri din 900 de soiuri, 428 de arbori și arbuști. De asemenea, au fost refăcute suprafețele gazonate, s-a realizat un sistem modern de irigare, precum și o stație de pompare.

12 pergole, 77 de bănci, 35 de coșuri de gunoi și 12 vaze de tip roman

De acum, iluminatul parcului se va face utilizând energia alternativă, cu 68 de stâlpi de iluminat fotovoltaic. Aleile pietonale au fost refăcute pe o suprafață de 6.829 metri pătrați, au apărut alei noi cu piatră natural și pavele de beton. Parcul a fost înconjurat de garduri noi, iar ca mobilier urban au fost aduse 12 pergole, 77 de bănci, 35 de coșuri de gunoi și 12 vaze de tip roman, din ceramică.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite