Timişoara: Şeful Parchetului Timiş: „Poliţiştii anticorupţie vânează şpăgi invizibile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şeful Parchetului Timiş: „Poliţiştii anticorupţie vânează şpăgi invizibile”
Timişoara: Şeful Parchetului Timiş: „Poliţiştii anticorupţie vânează şpăgi invizibile”

Prim-procurorul Ion Braşoveanu susţine că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie pun anchetatorii aiurea pe drumuri. Ofiţerii anticorupţie reclamă la Parchet oameni care nu oferă şpagă doar ca să îşi justifice activitatea.

Revoltă în rândul procurorilor timişeni, care reclamă că anul acesta au fost puşi să muncească inutil de către poliţiştii anticorupţie. Totul a pornit de la cazurile în care ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie oferă informaţii la Parchet despre timişeni care au dosare penale şi sunt dispuşi să ofere şpagă poliţiştilor pentru a scăpa de ele.

Au reclamat şpăgari fără şpagă

 „Noi mergem să facem flagrantul, însă suspecţii nu vin cu bani la poliţişti. Iar noi ne pierdem vremea cu asemenea cazuri, când avem de rezolvat sute de dosare penale”, a spus Ion Braşoveanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

În prima jumătate a anului, procurorii s-au înşelat de cinci ori mergând pe informaţii primite de la ofiţerii anticorupţie. Când au organizat flagranturile, procurorii au constatat că oamenii nu au venit cu şpaga de 1.000 de lei şi că nu aveau de gând să mituiască oamenii legii.

Cinci rateuri într-un an

„Am avut cinci informaţii de la ofiţerii DGA şi niciuna nu s-a confirmat. Am organizat flagrantul, însă cei vizaţi, despre care ofiţerii DGA au spus că o să dea şpagă poliţişitlor, habar nu aveau despre ce e vorba. Nu au venit să mituiască poliţiştii, ei au venit ca nişte oameni normali să fie audiaţi. Unii nici nu aveau bani la ei”, a spus Ion Braşoveanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Şeful procurorilor timişeni susţine că ofiţerii anticorupţie ar trebui să depisteze poliţişti corupţi, şi nu să îşi piardă vremea cu denunţarea unor oameni simpli. 

Acuzaţi fără probe

Trei poliţişti din Biled, acuzaţi că au luat şpagă pentru că au încercat să împace un hoţ de porumb cu victima furtului, reprezintă singura „victorie” din 2009 a ofiţerilor anticorupţie. Cei trei poliţişti nu au fost judecaţi, din lipsă de probe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite