Timişoara: Papucii de fiţe care dăunează sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Papucii de fiţe care dăunează sănătăţii
Timişoara: Papucii de fiţe care dăunează sănătăţii

Adidaşii cu roată în călcâi au invadat rafturile în noiembrie, anul trecut, iar străzile au fost împânzite de skateri sub 12 ani.

O reclamă la adidaşii care au roată în călcâi, pe postul de desene animate Jetix, a declanşat vânătoarea după încălţămintea anului. Puţini au ştiut însă că, utilizaţi incorect, adidaşii pot deforma oasele copilului. „Ne-au înnebunit de cap când am primit adidaşii, s-au vândut foarte bine, a venit chiar şi un tânăr de 20 de ani să ceară astfel de adidaşi”, a precizat Daniela Diac, vânzătoare la un magazin de încălţăminte.

Partea negativă a modei adidaşilor cu roată în călcâi a ieşit la iveală atunci când copiii au optat pentru păstrarea roţii chiar şi când nu patinau. Majoritatea copiilor ignoră instrucţiunile din cartea care li se oferă la achiziţionarea adidaşilor. Astfel, deşi se precizează că „atunci când foloseşti patinele cu role Heelys ca nişte pantofi normali, scoate întotdeauna rolele”, copiii preferă să meargă pe vârfuri sau cu picioarele aproape încrucişate.

500 de lei pentru deformare

„E foarte greu să mergi cu adidaşii atunci când nu patinezi, dar îmi place că nu mai trebuie să merg atât. Nu a trebuit să insist la mama ca să îmi cumpere”, a mărturisit Alexandra Simescu. Tinerii dau între 300 şi 500 de lei pe adidaşii care, purtaţi pe termen lung, pot avea efecte negative. „Copiii pot risca să rămână cu inegalităţi de membre sau pot să facă şi artroză. Nu recomand astfel de adidaşi, ar trebui achiziţionate mulaje, care să transforme adidaşii în încălţăminte ortopedică”, a declarat ortopedul Zeno Muntean.

"Nu recomand astfel de adidaşi, ar trebui achiziţionate mulaje".
Zeno Muntean, ortoped

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite