Papricaş din prepeliţă şi ciocârlie la Festivalul Vânătorilor. Vezi cum se găteşte specialitatea sârbească îngropată în jar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de vizitatori au participat ieri la Festivalul Vânătorilor, ajuns la ediţia a doua şi organizat la Pădurea Verde. Concurs de talere, miss câinele de vânătoare, dar şi cel mai bun papricaş, au fost doar câteva din punctele de atracţie ale festivalului. La eveniment au participat şi vânători sârbi şi maghiari, iar una din specialităţile gătite a fost papricaşul de prepeliţă şi ciocârlie. 

Peste 30 de grupe de vânătoare din Timiş, Serbia şi Ungaria au participat în weekend la Festivalul Vânătorilor, organizat la Timişoara şi ajuns la ediţia a doua. Organizatorii au pregătit mai multe probe de concurs, dar cel mai aşteptat a fost concursul de ceaune. Medalia de bronz a fost câştigată de singura femeie vânător de la grupa Diana, Lucreţia Şargani.  „Am pregătit un papricaş din căprior cu găluşte din aluat. Îmi place şi să împuşc, dar mai ales să mânânc vânat”, a spus Lucreţia Şargani. 

Specialităţile de la sârbi

image

Sârbii prezenţi la evenimentul de la Pădurea Verde nu s-au dezminţit şi au pregătit bunătăţi specifice zonei. În timp ce alte grupe au venit cu bunătăţi tradiţionale, Jiva Markov, de la grupa de vânătoare Sânmartinu Sârbesc a pregătit ceva cu totul şi cu totul inedit. „Noi am făcut un papricaş inedit din prepeliţă şi ciocârlie”, a spus Jiva Markov. Acesta a mai venit şi cu un preparat tradiţional sârbesc, pregătit pentru prima dată în Timişoara, „un fel de saci care nu are traducere în limba română”.  „Este un fel de friptură care se găteşte într-o tavă în care se pune un fel sau mai multe de carne, cartofi şi condimente, se acoperă cu un capac special şi se îngroapă în cărbune. Se frige aproximativ o oră şi jumătate-două ore. Iese un produs foarte bun”, a mărturisit Jiva Markov. Alţi sârbi sunt mai secretoşi şi nu vor să spună secretul papricaşului de mistreţ și căprior. 

În afară de concursul de ceaune, vânătorii s-au mai întrecut şi la tir, s-au lăudat cu câinii şi cu ce ştiu să facă aceştia, dar au putut şi să îşi expună trofeele adunate de-a lungul timpului. „Suntem la ediţia a doua şi pot spune că a ieştit mai bine decât anul trecut pentru că ne-am organizat mai bine”, a spus şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Timiş, Cornel Lera. 

Vezi cine este medicul care a primit premiul întâi pentru cerbul carpatin și ursul pe care i-a împușcat și cum s-a întâmplat asta, mâine în
 

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite