Timişoara: Pagubele lăsate de huliganii croaţi la stadionul "Dan Păltinişanu" depăşesc 10.000 de euro (FOTOREPORTAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Pagubele lăsate de huliganii croaţi la stadionul "Dan Păltinişanu" depăşesc 10.000 de euro (FOTOREPORTAJ)
Timişoara: Pagubele lăsate de huliganii croaţi la stadionul "Dan Păltinişanu" depăşesc 10.000 de euro (FOTOREPORTAJ)

Stadionul “Dan Păltinişanu” a fost scenă de război, joi seara, cu o oră înainte de meciului dintre “Poli” şi Dinamo Zagreb, din Liga Europa.

Citeşte şi:

Timişoara: Iancu dă bilete pentru meciurile europene doar pentru bogaţi

Timişoara: Violenţă extremă! Incidente sângeroase declanşate de fanii echipei Zagreb

Timişoara: Chivorchian cere sârbilor din Banat să nu îi provoace pe croaţii de la Dinamo Zagreb

Timişoara: Suporterii croaţi ai lui Dinamo Zagreb au aruncat cu sticle după oameni în centrul oraşului

Timişoara: Fotbaliştii de la "Poli" s-au relaxat printre suporterii croaţi (GALERIE FOTO)


Suporterii croaţi au pornit atacul incitaţi de fanii timişoreni care au strigat “Serbia, Serbia”. Deznodământul se cunoaşte. Aproape o

.
 
Au avut de suferit şi camerele de supraveghere de pe stadion. Una din ele a fost trântată la pământ, cu tot cu stâlpul de susţinere. O altă cameră a fost avariată. Gardul care desparte peluza rezervată oaspeţilor de Tribuna I a fost ruptă în mai multe părţi, la fel şi poarta care stă tot timpul încuiată. Aproximativ 200 de scaune de la Peluza Nord au fost rupte de nărăvaşii fani de la Dinamo Zagreb.

image
image

    


Stewarzii au ajuns la spital

Croaţii care inaintau spre tribuna oficială, au atacat şi cabina comentatorilor radio-TV. Cu bucăţi de lemn şi răngi, huligani au spart una dintre geamurile termopan. În spatele tribunei oficiale, au dărâmat şi un frigider de la Coca-Cola.

 

Nici pe stadionul “Dan Păltinişanu” nu a fost o organizare mai bună decât în oraş, unde poliţiştii şi jandarmii au fost total depăşiţi. În momentul în care galeria Bad Boys Blues a început atacul pe stadion, toţi stewarzii, zmei la meciurile de campionat, s-au făcut nevăzuţi.

Patru dintre ei au ajuns în spital, după bătăile încasate de la croaţi. “Unul dintre stewarzi a ajuns în stare gravă la spital. După ce l-au bătut, l-au aruncat între scaune. Era normal să fugă toţi, nimeni nu e prost să o încaseze, mai ales că banii pe care îi primesc pe meci sunt foarte puţini”, a spus unul dintre oamenii care asigură ordinea la stadion.



În timp ce stadionul era devastat, iar spectatorii paşnici luaţi la bătaie, jandarmii se aflau afară şi se întrebau cine are cheia de la poarta încuiată.

 

image
image
image
image
image
image
image
image

După partidă, comisia UEFA a făcut o inspecţie la stadion, pentru a putea trimite facture clubului Dinamo Zagreb. “Nu putem spune cu exactitatea la cât se ridică daunele. Probabil undeva la peste 10.000 de euro. Vom afla cu exactitatea, luni”, a spus Romeo Malac, adminstratorul stadionul “Dan Păltinişanu”.

    

image
image

sută de fani dinamovişti au ajuns în dubele Jandarmeriei, iar mulţi alţii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Huliganii au distrus tot în calea lor. Semnele violeţelor nu au fost îndepărtatea încă de pe arena bănăţeană, pentru că nu s-a făcut inventarul comlpet de către Consiliul Judeţean Timiş, proprietara arenei.

image


 
Nicio toaletă ecologică din zona peluzei nord şi a tribunei I, nu au rămas în picioare, acestea fiind dărâmate de huliganii croaţi. Se pare că una din toalete a fost răsturantă cu tot cu fan de la Zagreb, care s-a aflat acolo într-un moment total nepotrivit.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite