GALERIE FOTO Pagube de peste 100.000 de euro după incendiul de la centrul de diabet din Buziaș VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centru Clinic de Evaluare și Recuperare pentru Copii și Tineri (pentru cei cu diabet zaharat tip 1 şi cu hemofilie), unde sunt tratați gratuit pacienți cu vârste între o lună și 35 de ani, este unic în România.

Unicul centru de educație, instruire și recuperare pentru bolnavii de diabet din România trece prin momente grele. În urmă cu două săptămâni, la Centrul Medical “Cristian Șerban” din Buziaș se tăia panglica după refacerea unei săli de educație și achiziționarea de echipamente medicale în valoare de 12.500 lei, în urma unei donații de la Clubul Rotary. Sâmbătă, în doar jumătate de oră, acoperișul celor două corpuri s-a făcut scrum în urma unui incendiu devastator.

Imediat după ce a izbutit incendiul, personalul medical de gardă, alături de cei nouă părinți, au ajutat la evacuarea celor 41 de copii internați la centru. S-au mutat toate echipamentele medicale de la etajele superioare, la fel calculatoarele și registrele. Pompierii au venit repede la fața locului, dar în jumătate de oră a ars practic tot acoperișul”, a declarat Ioan Hudrea, managerul Centrul Medical “Cristian Șerban”.



A căzut tavanul în două încăperi

Acțiunea pompierilor a fost îngreunată din lipsă unei macarele pentru a ajunge mai aproape de acoperiș. Deși au intervenit cu șapte autospeciale, pompierii nu au putut decât să limiteze dezastrul. Au ars însă 500 metri pătrați de acoperiș, în corpul B a căzut tavanul în două încăperi (una în nou inaugurata sala de educație), s-a distrus aparatură de aer condiționat, mobilier, termopane etc.

“La prima vedere paguba depășește 100.000 de euro. Incendiul s-a datorat supraîncălzirii unor conductori electrici din pod. Având în vedere că acoperișul era din lemn focul s-a propagat repede”
, a mai spus Ioan Hudrea.

image

Centru medical unic în România

Centrul Medical “Cristian Șerban” din Buziaș a fost inaugurat în anul 1996, fiind realizată de Fundația “Cristian Șerban” din Timișoara, condusă de profesorii Margit Șerban şi Viorel Şerban.

Acest Centru Clinic de Evaluare și Recuperare pentru Copii și Tineri (pentru cei cu diabet zaharat tip 1 şi cu hemofilie), unde sunt tratați gratuit pacienți cu vârste între o lună și 35 de ani, este unic în România. Este un loc unde mulți și-au îmbunătățit sănătatea, au făcut recuperare medical, psihologică și au șansa să învețe despre boala lor. A fost rodul Fundației “Cristian Șerban”, dar se află în subordinea Ministerului Sănătății.

Nu au timp să se plângă

Reprezentanții centrului medical de la Buziaș nu s-au pus pe lamentat și s-au apucat de lucru. În câteva ore au curățat urmele dezastrului, cu ajutorul muncitorilor puși la dispoziție de Primărie, dar și a unei echipe de alpiniști utilitari de la Timișoara. Câteva remorci de camioane au fost încărcate cu resturile din acoperiș.

“În toamnă, pe 14 septembrie aniversăm 14 ani de la inaugurare. Vă asigurăm că până la aceea dată totul va fi reconstruit”, a mai spus Ioan Hudrea, managerul centrului medical.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite