Timişoara: Ultima tură pe două roţi, la Pădurea Verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cupa Cetăţilor”, cel mai important concurs de bicilete rezervat profesioniştilor şi amatorilor, a fost ultimul eveniment organizat anul acesta în Pădurea Verde, în cadrul evenimentelor „Verde pentru Biciclete”.

Bătălia s-a dat pe traseele marcate din pădure, unde un tur avea 10 kilometri. De-a lungul traseului au fost poziţionaţi aproximativ 30 de arbitri şi supraveghetori. Organizatorii s-au aşteptat la un număr mai marte de concureţni, însă vremea schimbătoare i-a făcut pe mulţi să rămână acasă. La startul competiţiei s-au aliniat aproximativ 150 de biciclişti.

Caracter de învingător la 6 ani

Primii care au luat startul au fost copiii până la 14 ani şi juniorii până la 19 ani şi fetele. Cel mai tânăr participant a fost Alex Lupşa, de 6 ani. Micuţul ciclist a fost implicat într-un accident imediat după start. În primă fază, Alex s-a pus pe plâns, însă după ce medicii s-au asigurat că nu a păţit nimic, a urcat pe şa şi a continuat concursul. Supărat că a ratat startul, acesta a făcut o cursă foarte rapidă şi a terminat pe locul patru la copii.

O bicicletă pentru locul I

Câştigătorul "Cupei Cetăţilor", care s-a ales cu o bicicletă de munte, a fost Laurenţiu Bogdănescu. Acesta a fost urmat de Gergo Kovacs şi Zsolt Kovacs. La categoria veterani, cel mai bun s-a dovedit Helmuth Pomenshein. Cel mai în vârstă participant a fost Ioan Poclid, de 67 de ani.  La categoria copii, primul loc a fost ocupat de Alexandru Făget, iar la fete Marika Hodi. Laura Cârdu a fost premiată pentru "Cea mai bună căzătură". Tânăra a fost transportată cu ambulanţa la spital, după ce a suferit o contuzie la umăr.

Micul dejun pe bicilete

La mijlocul acestei luni, va avea loc „Micul dejun pe biciclete”. Timp de o săptămână, între orele 07.00 şi 09.00, bicicliştii vor avea, în diverse locaţii din oraş, posibilitatea de a lua micul dejun pe gratis. Organizatorii pun la dispoziţia lor cafea, ceai şi mâncare.
Pe data de 25 octombrie, va avea loc cea de-a treia etapă a „Numărătoarei bicicltelor”, care coincide cu sărbătorirea unui an de la startul campaniei. În acest timp, s-au înregistrat nu mai puţin de 3.500 de biciclişti.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite