PORTRET / Graţian Bolog, Moşul care a lăsat sania cu reni acasă şi duce daruri cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Graţian Bolog
Graţian Bolog

Tânărul este un Moş Crăciun special, care ajunge la  copiii cuminţi cu un mijloc de transport ecologic pe care îl recomandă celor care iubesc natura.

Profil


Născut. 15 octombrie 1980
Studii. A absolvit Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată
Experienţă. Lucrează în management şi impresariat sportiv şi în IT
Familie. Necăsătorit

Graţian este preşedintele Clubului Sportiv Gratzu din Timişoara şi Moş Crăciun de serviciu pentru cei doi nepoţei ai săi. Anul acesta s-a gândit să îmbine pasiunea pentru sport cu plăcerea de a-l interpreta pe Moş Crăciun şi duce cadouri copiilor conducând o bicicletă, în cadrul unui proiect iniţiat de cei de la Verde pentru Biciclete.


De câteva zile, Graţian a intrat în pielea personajului. „Deja am început să ies în centru, cu bicicleta. E minunat să vezi copiii venind la tine să te întrebe dacă le-ai primit scrisoarea. Eu am mai făcut pe Moşul la mine în familie, dar senzaţia pe care o ai când vorbeşti cu un copil pe care nu îl cunoşti este chiar specială ”, a povestit acesta.


Meseria de Moş Crăciun


Deşi pentru unii poate părea o joacă, să fii Moş nu e lucru uşor. „E un rol pe care trebuie să îl joci cât poţi tu de bine şi pe care trebuie să îl iei foarte în serios. Vocea, poziţia corpului, toate aceste detalii contează. Copiii sunt foarte atenţi şi observă orice”, a explicat Graţian. Orice Moş care se respectă trebuie să se pregătească înainte de a merge în casa unui copil. Trebuie să afle de la părinţi cum îl cheamă, câţi ani are, ce îi place să facă şi ce năzbâtii a făcut.


Mai mult, să fii Moş te încarcă şi cu o responsabilitate foarte mare. „Trebuie să fii conştient că faci parte dintr-o legendă veche de mai mult de 2000 de ani. Tu eşti personajul pe care toţi copiii visează să îl cunoască. Nu îţi poţi permite să greşeşti”, a adăugat acesta.


Satisfacţii pe măsură


Cel mai important lucru, în opinia lui Graţian, este să crezi şi tu în ceea ce faci. „Dacă tu nu crezi ce spui, dacă nu eşti convins tu de povestea pe care o creezi, nu vei fi credibil nici în ochii copilului cu care vorbeşti”. Eforturile sunt însă răsplătite înzecit. „E copleşitor să vezi un copilaş că lăcrimează când te vede. Că îţi povesteşte lucruri pe care nu le-a mai spus nimănui. Simplul fapt că tu ai adus în casa unor persoane spiritul Crăciunului e emoţionant”, a povestit Graţian. El a adăugat că cea mai mare satisfacţie vine din faptul că ai puterea să ţii un mit în viaţă, să îi confirmi unui copilaş că Moş Crăciun există şi să îl ajuţi să îşi păstreze inocenţa şi puritatea cât mai mult timp. „E un sentiment greu de descris. Cel mai frumos e că ajungi şi tu să te simţi Moş Crăciun. Şi asta se vede de afară. Când m-am văzut prima dată într-o poză costumat, nu m-am recunoscut. Şi asta înseamnă mult”, a completat el.

Ce-i place

Îi plac oamenii care păstrează tradiţiile, care respectă obiceiurile transmise între generaţii.

Ce nu-i place

Nu îi plac iernile fără zăpadă, pentru că nu au acelaşi farmec, iar copiii nu se pot juca.

Întrebări şi răspunsuri

Cum e Crăciunul perfect?
Cu zăpadă, oameni fericiţi, cu copii care colindă şi cu bucate tradiţionale.

Crezi în Moş Crăciun?
Dacă nu aş crede în spiritul Crăciunului, mi-ar fi imposibil să mă fac plăcut de copii şi să îi fac şi pe ei să creadă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite