PORTRET: Andreea Bololoi face din metal opere de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Bololoi
Andreea Bololoi

Tânăra şi-a descoperit latura artistică încă din şcoala generală, iar talentul l-a moştenit de la bunicul său, de la care are moştenire desene în creion şi cărbune.

Profil:

Născută. 8.11.1988, Timişoara.
Educaţie. Facultatea de Arte, secţia Grafică, Timişoara.
Experienţă. De un an şi 3 luni face accesorii handmade.
Familie. Necăsătorită.

Când cei din jur i-au descoperit talentul, comenzile au început să apară. „Mi-am făcut chiar şi un blog, unde lumea putea să vadă ceea ce fac eu”, a explicat timişoreanca. Cu un an înainte să termine liceul, Andreea avea să ia o decizie importantă în viaţa ei: a decis să urmeze Facultatea de Arte. La această decizie a participat şi Lavinia, o prietenă de-a Andreei, care a făcut Şcoala de Arte. Astfel că, din clasa a XII-a, a început să facă meditaţii, timp în care a învăţat tehnicile artei, s-a iniţiat şi a învăţat anatomia artistică. „Am dat admitere şi am intrat a 14-a din 28. Am fost foarte bucuroasă”, a spus timişoreanca.

Face accesorii din cupru

Într-o zi Andreea a intrat pe net şi a găsit un site al unei fete din Portugalia, care făcea accesorii din cupru şi aluminiu. „Erau colorate şi mi-au atras atenţia. Am zis că o să încerc şi eu”, a spus Andreea Bololoi. Primul pas pe care tânăra l-a făcut a fost să vorbească cu părinţii pentru a-i face rost de uneltele necesare pentru confecţionarea accesoriilor şi de sârmă.

După o lună, Andreea şi-a făcut un blog, unde a postat primele accesorii. „M-au contactat multe persoane. Am o clientă din Olanda care cumpără periodic de la mine”, a explicat Andreea.

Lucruri făcute manual

Andreea creează coliere, brăţări, inele, cercei, pandative, broşe, mărţişoare. Până acum a fost la două târguri din Bucureşti, anul trecut unde a vândut 150 de mărţişoare. De asemenea, a avut colaborări cu două magazine din Germania şi Bucureşti. De fiecare dată, când timişoreanca face un lucru handmade încearcă să fie originală, unele accesorii fiind unicat. Cele mai multe emoţii le-a avut atunci când a fost nevoită să decoreze o cutie de bijuterii cu cristale swarovski şi sârmă argintată pentru principesa Margareta.

„Mătuşa mea are o prietenă care a fost chemată la ziua principesei. Am fost onorată că a apelat la mine. Pot spune că a fost prima mea comandă cu emoţii”, a spus Andreea Bololoi. Tânăra e convinsă că sprijinul părinţilor şi al prietenului Florin a contat foarte mult şi au ajutat-o să realizeze ceea ce face.

Întrebări şi răspunsuri

Ce îţi place să creezi mai mult?
Cel mai mult îmi place să fac coliere. Sunt o provocare pentru mine de fiecare dată. Îmi solicită creativitatea mai mult, sunt şi mai multe detalii.
Ce planuri ai de viitor?
Mi-ar plăcea să am un magazin al meu şi să colaborez cu alţi artişti. De asemenea, vreau să fac cursuri de bijuterii, să lucrez cu metale preţioase.

Ce-i place
„Îmi place snowboard-ul, să mă dau cu placa. De asemenea, îmi mai place să dorm după-amiaza. Îmi plac magneţii de frigider. Fac colecţie de ei, iar din fiecare ţară pe care o vizitez iau un magnet de frigider. Şi nu în cele din urmă, îmi place să desenez”, a spus Andreea Bololoi.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să spăl vasele şi nu-mi place frigul. Nu îmi place să lucrez accesorii în serie. În liceu nu mi-a plăcut matematica”, a spus timişoreanca.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite