Timişoara: PORTRET / Pavel Zdremtan aduce rockul la penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Pavel Zdremtan aduce rockul la penitenciar
Timişoara: PORTRET / Pavel Zdremtan aduce rockul la penitenciar

Pasionat de muzica de calitate, chitaristul puşcăriaş susţine o trupă de rock ce cântă în libertate şi ţine ritmul în formaţia Penitenciarului Timişoara.

PROFIL
Născut - 25.08.1963.
Studii - Şcoala Populară de Artă.
Experienţă - Cântă din copilărie.
Familie - Doi copii.


Rock-ul este pasiunea pe care Pavel Zdremtan a luat-o cu el şi după gratii. După ce a cântat în trupa liceului, chitaristul a făcut parte din formaţia-vedetă a balurilor de boboci, apoi s-a alăturat grupului Argus. O greşeală l-a adus după gratii, iar acum cântă alături de alţi deţinuţi talentaţi în trupa Penitenciarului Timişoara, PS 7.
„Repetăm zilnic şi cântăm pe scena din curtea penitenciarului”, a spus Pavel Zdremtan. Deşi publicul de după gratii voia să asculte manele, trupa PS 7 şi-a propus să cânte şlagăre româneşti şi internaţionale şi chiar să educe treptat, gustul colegilor de la Penitenciar.
„Cântăm melodii cunoscute. Conducerea Penitenciarului ne susţine, ne ajută să primim CD-uri şi tot ce avem nevoie pentru a face muzică aşa cum nici nu aş fi sperat”, a spus chitaristul. Pentru a învăţa melodii noi, Pavel şi trupa PS7 ascultă CD-uri după CD-uri, până învaţă toate versurile şi acordurile hit-urilor semnate de mari muzicieni. 

Fiica sa i-a moştenit talentul
Deşi nu face parte dintr-o familie de muzicieni, Pavel Zdremtan a cântat din copilărie. A început cu pianul şi chitara, iar cea mai dragă amintire este legată de momentul în care părinţii i-au cumpărat prima chitară. Acum, Pavel îi transmite fiicei sale toate cunoştinţele muzicale şi o susţine pentru că ştie că are o voce de excepţie. „Sunt cel mai mare susţinător al trupei Six, în care cântă fiica mea”, a spus Pavel Zdremtan.
Pavel şi fiica sa Carla (foto mică) s-au întâlnit pe aceeaşi scenă la Penitenciarul Timişoara, unde trupele PS7 şi Six au oferit deţinuţilor un concert de sărbătoarea Sfintei Marii. Formaţia Six, care se bucură de susţinerea deplină a chitaristului, a cântat deja pe aceeaşi scenă cu cei de la Cargo şi încearcă să-şi găsească locul printre marile nume ale rock-ului românesc.


Întrebări şi răspunsuri

Care e programul unei zile după gratii?
Muncim mult şi ne relaxăm prin muzică. În fiecare zi lucrez, iar când am liber, repet alături de colegii de trupă.

De unde învăţaţi melodii noi?
Primim des CD-uri cu muzică. Conducerea Penitenciarului ne susţine, iar de pe fiecare CD nou învăţăm melodii pe care le transmitem apoi colegilor de închisoare.

Ce planuri aveţi cu trupa Six?
Voi fi mereu alături de ei, pentru a-i ajuta să crească tot mai mari. Am cântat cu ei, iar acum îi ascult cu tot mai mare drag.


Ce-i place
Pavel Zdremtan este pasionat de maşini. Înainte de a ajunge după gratii, a lucrat ca mecanic auto, iar la ieşirea din Penitenciar doreşte să continue în acelaşi domeniu.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii proşti şi mincinoşi”, a spus chitaristul. „Eu încerc să mă ţin de promisiuni şi nu îmi place deloc când ceilalţi nu îşi respectă cuvântul dat”, a adăugat Pavel.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite