Timişoara: PORTRET / Cătălin Teodorescu vrea să reînvie Ripensia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Cătălin Teodorescu vrea să reînvie Ripensia
Timişoara: PORTRET / Cătălin Teodorescu vrea să reînvie Ripensia

Antrenor al echipei de fotbal feminin din Timişoara acum câţiva ani, tânărul tehnician speră că va reuşi să înscrie în campionat continuatoarea acelei formaţii.

Actualul antrenor a evoluat ca jucător la CFR Timişoara, însă cariera i-a fost afectată de o accidentare serioasă. „Am ajuns până la echipa mare, unde am jucat doi ani. M-am accidentat la 19 ani, am stat şase luni pe margine. Ar fi trebuit să mă operez de menisc şi ligamente încrucişate, însă am preferat o pauză în care am făcut tratament, fizioterapie, recuperare. Când am revenit am mai jucat doar în Liga a IV-a, iar la 24 de ani am renunţat”, a spus Cătălin, care s-a ocupat apoi de şcoală.

„Am devenit antrenor de fotbal, categoria a III-a. Primii doi ani am fost profesor de sport, iar apoi am început să antrenez. Am avut două grupe la CSŞ, iar din acea generaţie mai sunt destui care joacă, unii la juniori la Poli, alţii în Liga a III-a din zonă”, a povestit Cătălin Teodorescu.

Cu Ripensia de la început

După experienţa de la Clubul Sportiv Şcolar, tânărul antrenor a ajuns la FC Ripensia, clubul care activează în Calea Lipovei. „Iniţial, am antrenat o grupă de băieţi, iar apoi mi s-a propus să iau echipa de fete, în 2006. Era un lot de 16 jucătoare, la antrenamente veneau cinci, iar la meciuri abia strângeam 11, ca să le trimit pe teren”, şi-a amintit Cătălin Teodorescu. Deplasările în ţară pentru meciuri erau adevărate aventuri la început. „Pleacam de aici, noaptea, înspre Bucureşti, iar a doua zi dimineaţa intram pe teren în capitală. Mergeam cu câte un microbuz de 16 locuri, însă luam doar 15 oameni, astfel încât fetele să se întindă pe rând, pe culoar. Mai cu bani de acasă, mai cu sandvişuri, după un an şi jumătate a apărut un sponsor care băgat ceva bani, iar apoi s-au mai schimbat lucrurile”, a povestit Teodorescu.

Viitor promiţător

După colapsul de la finalul sezonului trecut, noua echipă de fete a Ripensiei nu a găsit încă resursele să se înscrie în Divizia A. „În primă fază nu am găsit sponsor, iar lotul era subţire, erau doar 12 fete. Am făcut toate actele, însă totul se termina la bani. Toţi au promis că ne ajută, dar cum a venit criza s-a terminat totul”, a spus Teodorescu.

Fetele joacă acum în campionatul municipal de juniori, împotriva unor echipe de băieţi. „Cu lotul de acum am termina undeva la locul 6, în Divizia A. Sunt două sau trei jucătoare cu experienţă şi mă bucur că n-au renunţat. A fost dorinţa lor să facem o echipă, iar asta m-a ambiţionat şi pe mine”, a spus antrenorul.

„Am stat doi ani, până în 2008, când a venit Octavian Popescu. Patronul a vrut să ia campionatul şi Cupa. I-am explicat că, momentan, fotbalul feminin nu aduce bani, doar cheltuieli. Chiar dacă scoţi două-trei jucătoare bune, pe care să le dai, scoţi doar câteva sute de euro, iar tu bagi de zeci de ori mai mult într-un sezon“, a spus Cătălin Teodorescu.

Întrebări şi răspunsuri

În afară de antrenorat, ce ai mai făcut?
La îndemnul profesorului Ion V. Ionescu am făcut şi cursul de arbitraj. Am arbitrat doar la nivelul Diviziei D. Am fost la examen pentru Divizia C, dar România e România, am fost odată şi mi-a ajuns.

Ce se poate face pentru a creşte nivelul fotbalului feminin?
Totul porneşte de la Federaţie, care pune accent pe băieţi. E normal, fetele nu au rezultate. Ca să ai o bază de selecţie care să-ţi aducă rezultate la echipa naţională, trebuie întâi să investeşti. Ar fi frumos să existe şi o colaborare între echipe, gazdele să asigure cazarea şi masa oaspeţilor.

ce-i place
„Îmi place să citesc, să mă uit la meciuri, la televizor. Tot timpul mă documentez, îmi place să fiu în pas cu ceea ce este nou în domeniu, altfel nu ai cum să progresezi“.
ce nu-i place
„Nu-mi plac minciuna şi oamenii cu 1.000 de feţe. Mai bine eşti sincer decât să duci oamenii cu vorba nu ştiu cât timp“.

Profil
Născut - 26.11.1974 (Negreşti-Oaş)
Educaţie - Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (Timişoara)
Experienţă - 10 ani de antrenorat
Familie - Căsătorit.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite