Timisoara: PORTRET / Andrei Strătilă face tobele să cânte singure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: PORTRET / Andrei Strătilă face tobele să  cânte singure
Timisoara: PORTRET / Andrei Strătilă face tobele să cânte singure

Tânărul artist bate tobele în formaţia Popa Şapcă şi iubeşte la nebunie ritmurile balcanice.

Profil

Născut - 15.18.1985
Educaţie - Facultatea de Drept, anul IV
Experienţă - Cântă la tobe de la 7 ani
Familie - Fratele şi părinţii sunt la Chişinău

De la rock alternativ la muzică balcanică, de la Chişinău, la Buzău şi apoi la Timişoara, Andrei rămâne pasionat de tobe indiferent că e vorba de repetiţiile într-o sală a Casei Studenţilor sau concertele din mijlocul Timişoarei.

Artistul nu vede, dar aude şi transmite muzica tuturor celor deschişi să asculte ritmuri balcanice adevărate. Pasiunea pentru artele plastice i-a fost descoperită încă din copilărie, în şcoala primară, iar lecţiile de vioară, urmate de cele la tobe l-au ajutat să se specializeze. Astfel, Andrei cântă la tobe la modul profesionist de aproape şapte ani. S-a alăturat trupei Popa Şapcă în urmă cu câteva luni, când Adrian Voichiţescu a hotărât să lanseze o formaţie care să cânte muzică balcanică.

Jocul de-a muzica

„Înainte de Popa Şapcă, am cântat rock alternativ în formaţia „C3”, iar când Voichiţescu a venit cu ideea de a forma o trupă de muzică balcanică, am spus hotărât «DA»”, a spus Andrei. După naşterea trupei Popa Şapcă, membrii ei au început să se întâlnească tot mai des, iar jocul lor de-a muzica a devenit tot mai serios. „Am făcut iniţial câteva teste, după care urma să ne hotărâm exact cum ne vom dezvolta ca trupă”, a spus tânărul artist. „Treptat, am început să repetăm tot mai mult, iar acum şlefuim de zor”, a adăugat acesta.

Pentru că vor să facă muzică de calitate, băieţii de la Popa Şapcă repetă zilnic, într-o sală de la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara. Festivalul Internaţional de Artă Romani i-a pus pe membrii trupei Popa Şapcă la treabă şi i-a adus în faţa timişorenilor. Formaţia a cântat atât la Penitenciatul Timişoara, cât şi în deschiderea concertului Zdob şi Zdub, la Cinematograful de Vară.

Apreciaţi de bănăţeni

„Zilele dinaintea concertului Zdob şi Zdub au fost mai aglomerate, pentru că ne dorim mult să ne facem remarcaţi”, a spus Andrei. Hotărâţi să se afirme, băieţii din trupa Popa Şapcă au repetat, astfel, câte 3-4 ore zilnic, pentru a fi siguri că muzica lor se va ridica la nivelul aşteptat.

Munca le-a fost răsplătită prin minute în şir de aplauze, atât din partea deţinuţilor din cadrul Penitenciarului, cât şi din partea timişorenilor care au participat la IRAF. Astfel, tinerii de la Popa Şapcă au reuşit să încălzească spiritele şi atmosfera cu ritmuri vesele şi pline de culoare în deschiderea concertului celor de la Zdob şi Zdub, iar timişorenii au apreciat din plin unicitatea festivalului.

Întrebări şi răspunsuri

Cum se împacă avocatura cu muzica?
Încerc să îmi văd de treabă la facultate, şi să îmi rămână timp şi pentru muzică. În curând voi fi un fel de avocat-muzician.
 
Cum erau primele tale tobe?
Am început să cânt la tobe acum şapte ani. Tobele erau împrumutate, iar în timp am reuşit, cu ajutorul părinţilor, să am propriile mele instrumente.

Ce planuri are Popa Şapcă?
Tot ce ne dorim este să creştem. Planurile noastre ţintesc tot mai sus, cât mai departe. Vrem să cucerim Timişoara, România, Europa şi întreaga lume.

Ce-i place

„Muzica este viaţa mea. Nu îmi place nimic mai mult decât muzica”, a spus Andrei. O altă mare pasiune a lui Andrei este literatura, care îi ocupă tot timpul rămas după şcoală şi repetiţii.

Ce nu-i place

„Sunt o persoană conservatoare, aşa că nu îmi plac cluburile şi atmosfera din cadrul lor”, a spus Andrei.

Perseverenţă
Pentru că vor să facă muzică de calitate, băieţii de la Popa Şapcă repetă zilnic

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite