Timişoara: PORTRET / Simona Soldatu face dulciuri pentru vegetarieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Simona Soldatu face dulciuri pentru vegetarieni
Timişoara: PORTRET / Simona Soldatu face dulciuri pentru vegetarieni

Timişoreanca plămădeşte aluatul pentru cornuleţe, cozonaci şi fursecuri bio, care nu conţin nici măcar un produs de provenienţă animală.

La 34 de ani, Simona Soldatu face unele dintre cele mai apreciate şi gustoase produse de panificaţie din Timişoara. Lucrează într-un laborator de patiserie în care sunt preparaţi covrigei, cornuleţe, cozonaci, fursecuri, toate fără nici măcar un produs de provenienţă animală. „Nu folosim nici măcar ouă”, a spus timişoreanca.

Este prima care ajunge la locul de muncă, chiar dacă asta presupune că trebuie să se trezească, aproape în fiecare zi, la ora 04.00 dimineaţa, şi este ultima care pleacă. „Sunt prima care ajung la lucru şi nu-mi pare deloc rău că trebuie să mă trezesc de dimineaţă. În plus, nici nu mă stresez să plec acasă repede pentru că îmi place ce fac şi muncesc cu drag”, a mărturisit Simona.

Femeile se pricep la prăjitură

Munca de patiser a învăţat-o când s-a angajat prima dată la o fabrică de produse de panificaţie. Nu i-a fost greu să înveţe trucurile meseriei şi a ajuns să aibă ritmul ei propriu, foarte rapid, în a rula cornuleţe sau covrigei. „Fac aproximativ 30 de cornuleţe în cam un minut”, a spus femeia. Lucrează în echipă, ceea ce îi place foarte mult. Este singura femeie printre colegii ei patiseri şi consideră că şi bărbaţii se descurcă foarte bine atunci când vine vorba să facă prăjiturele. „Cred că bărbaţii sunt mai eficienţi, dar tot femeile rămân cele mai pricepute”, a mărturisit Simona Soldatu.

Totul natural

Îi place foarte mult munca pe care o face, dar şi faptul că prăjiturelele pe care ea le rulează şi le coace sunt făcute manual şi doar din produse naturale. „Facem totul manual: selectăm nuca, aplicăm cremele, rulăm cornuleţele şi împletim covrigeii. Produsele sunt făcute doar cu uleiuri vegetale şi fără pic de E-uri”, a povestit timişoreanca.

Clienţii îi apreciază prăjiturelele şi vin din diferite zone ale oraşului pentru a le cumpăra. „Ştiu că sunt bune pentru că sunt sută la sută naturale şi pentru că le fac cu drag”, a mărturisit Simona.

Nu renunţă la prăjiturele

Preferatele ei sunt cornuleţele cu rahat la care lucrează foarte mult şi cu foarte mare atenţie. Mai mult chiar, împreună cu colegii ei, vine cu idei noi pentru fursecuri şi prăjiturele delicioase din ingrediente diversificate, dar întotdeauna naturale. „Ne-am pus mintea la contribuţie şi ne-am dat interesul să facem ceva nou, tot timpul. Discutăm reţete, combinaţii, venim cu idei de produse noi”, a spus Simona Soldatu.

Întrebări şi răspunsuri

Folosiţi ingrediente deosebite pentru prăjituri?

Nu există niciun ingredient secret. Folosim uleiuri de palmier, sau făină de orz şi alte produse strict naturale.

Faceţi prăjiturele şi acasă?
Nu, acasă nu mai fac pentru că stau foarte mult la muncă şi prepar aici tot ce îmi trebuie.

Ce este cel mai greu de făcut?
Nu e nimic greu de făcut. Poate cozonacul, pentru că procedura durează mai mult timp, dar dacă faci cu drag nici nu simţi.

ce-i place
„Îmi place, în primul rând, să-mi petrec timpul cu fetiţa mea. Asta îmi place cel mai mult. Apoi, aproape la fel de mult îmi place munca pe care o fac. Nu ştiu ce altceva aş face, dacă nu asta. Apoi, îmi mai place sportul, să merg pe jos cât de mult pot“.

ce nu-i place
„Nu-mi place că pe tineri nu-i atrage viaţa sportivă şi nu le place să se recreeze. Îmi aduc aminte, eu când eram mică alergam mai mereu. Ei stau la calculator. În plus, nu mănâcă fructe şi asta nu-mi place“.

Profil
Născută - 11.05.1975, Timişoara.
Studii - Liceul Teoretic Jean Louis Calderon Timişoara.
Experienţă - Operator în produse de panificaţie.
Familie - Divorţată, o fată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite