Timişoara: PORTRET / Oliver Rostasian, campion pe pistă la doar 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Oliver Rostasian, campion pe pistă la doar 17 ani
Timişoara: PORTRET / Oliver Rostasian, campion pe pistă la doar 17 ani

Tânărul timişorean pasionat de carturi şi sporturi cu motor se pricepe la mecanică, îi plac competiţiile şi are mare încredere în propriile sale forţe.

PROFIL
Născut. 10.01.1992, Timişoara.
Studii. Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii, Timişoara.
Experienţă. Face carting de un an şi automobilism de o săptămână.



Are 17 ani şi a condus o maşină pentru doar câteva ore înainte să se alinieze cu o maşină de concurs la startul „Rally Cross Timiş 2009”, singura competiţie din ţară care permite grupă de minori. Nu a contat, pentru că a reuşit să termine primul în grupa tinerilor între 15 şi 18 ani şi pe locul nouă în competiţie.
„Am avut încredere în mine şi am avut încredere şi în maşină. M-a ajutat şi pista pentru că a fost foarte bună”, a spus tânărul. Oliver are încredere în forţele proprii şi se ambiţioneză să fie din ce în ce mai bun. Şi-a propus să fie selectat la şcoala de talente a lui Titi Aur şi pentru asta este decis să se antreneze constant.

Antrenamente în simulator
Pentru că este minor şi legea nu-i permite să conducă o maşină pe şosele, adolescentul conduce doar câteva ore în weekend, pe un teren privat. „În rest, am acasă un simulator cu care mă antrenez cam două-trei ore pe zi, dar nu se compară cu o maşină unde simţi totul”, a spus tânărul pilot. Maşina cu care participă la competiţii este o maşină de curse, care are absolut toate modificările omologate. „Este prima maşină de curse ieşită din fabrică, exemplar 001”, a explicat mândru Oliver.

De la carting la vise îndrăzneţe
Chiar dacă acum concurează în competiţii cu maşini, tânărul nu a uitat de pasiunea sa pentru carturi. Are un cart al lui pe care îl scoate pe pistă. Mai mult decât atât, Oliver se pricepe la mecanică, pe care a învăţat-o de-a lungul timpului. „Maşina pe care o conduc, am pus-o la punct în garaj şi, la anul, va primi un upgrade major pentru coastă”, a spus tânărul cu gândul la o competiţie serioasă pe care vrea să o câştige în viitor, „Campionatul naţional de viteză în coastă”.


Întrebări şi răspunsuri
Există vreun pilot pe care îl admiri?
Da, îmi plac foarte mult Florin Staici şi Gigi Galli. Cei doi sunt foarte asemanători ca stil de condus.

Te-ai gândit să dobori vreun record?
Da, la următoarea competiţie vreau să îmi dobor recordul personal şi, în timp, să fiu din ce în ce mai bun.

Cum ţi s-a părut acest prim traseu pe care ai concurat?
Mi s-a părut un traseu foarte tehnic şi foarte dificil, dar am avut încredere că o să îl termin cu bine.


Ce-i place
„Îmi place orice are legătură cu motorsportul şi tot ce are legătură cu maşinile, îmi place foarte mult să conduc şi să particip la competiţii. Îmi plăceau şi calculatoarele, dar nu mai am foarte mult timp acum”, a mărturisit tânărul.

Ce nu-i place
„Nu-mi place deloc fotbalul, chiar deloc. Nu am nicio echipă preferată şi nu îmi place nici să joc. Prefer sporturile legate de orice are motor”, a spus Oliver.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite