Timişoara: PORTRET / Călin Rosenblum - „Toate amintirile cu Poli sunt frumoase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător al Politehnicii Timişoara a ajuns acum director adjunct la Liceul cu Profil Sportiv „Banatul” şi este mândru că a jucat într-o echipă de bănăţeni.

PROFIL
Născut. 26.05.1964.
Educaţie. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (UVT).
Experienţă. În fotbal din 1982.
Familie. Căsătorit, doi copii (Aida şi Michel).


Călin Rosenblum a fost elev al şcolii din conducerea căreia face parte acum, iar la terminarea junioratului a fost cooptat de Progresul Timişoara. „Toate etapele de juniorat le-am făcut aici, până am ajuns în echipa întâi a liceului. În ultimul an am susţinut o probă de joc la Progresul, unde am evoluat din 1982 până în 1990. La început erau în „Judeţ”, însă în doi ani de zile am ajuns în Divizia B, între 1986 şi 1988”, a povestit fostul fotbalist.

Amintiri europene
Alb-violeţii l-au căutat imediat după Revoluţie. „În ianuarie 1990 am fost căutat de conducerea Politehnicii Timişoara. Domnul Horia Ciugudean a fost un om aparte, m-a ajutat foarte mult. El m-a căutat, cu Viorel Boiţ, care era preşedinte şi Stelian Anghel, vicepreşedinte. Le-am acceptat oferta şi am jucat cinci ani la Poli”, a rememorat Rosenblum.
După Poli, jucătorul a plecat la Braşov, însă nu a rezistat acolo, mai ales că era departe de familie. A revenit în Timişoara unde a mai jucat doi ani, după care a agăţat ghetele-n cui.
„Am fost preşedinte la CFR Timişoara, din 1997 până în 2002, după care am intrat în învăţământ. La Banatul am ajuns ca suplinitor, iar mai târziu am susţinut examenul de titularizare şi am rămas”, a spus Călin Rosenblum. Directorul adjunct de la LPS Banatul se mândreşte cu perioada petrecută la Poli. „Toate amintirile din perioada în care am jucat la Poli sunt frumoase. Am fost numai în Divizia A, trei ani la rând am fost pe podium, am jucat în cupele europene. Am întâlnit Atletico Madrid, Real Madrid, Sporting Lisabona, am jucat amicale cu Crvena Zvezda, Partizan, echipe foarte tari la acea vreme. Ne mândrim cu faptul că nu am pierdut niciun meci acasă. A fost un egal, cu Real, în rest toate le-am câştigat. A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea ca sportiv şi nu o voi uita niciodată”, a mărturisit fostul fotbalist.

Familie de sportivi
Bunicul lui Călin Rosenblum a fost arbitru internaţional şi a jucat la CFR Timişoara, iar cei doi copii fac şi ei sport. „Fiul meu face 20 de ani în decembrie, joacă în Liga a II-a, la Fortuna Covaci. Eu am mers la Poli la 26 de ani, deci nu e târziu. Joacă mijlocaş sau fundaş dreapta. Are alte calităţi decât am avut eu, însă asta nu contează, mă bucur că joacă fotbal. Este şi student, în anul doi la Sport, la zi. Mai am o fată care şi ea face sport, atletism, şi este în clasa a XII-a chiar la acest liceu”, a spus Călin.



Întrebări şi răspunsuri

Ce v-a plăcut cel mai mult la Poli în perioada în care aţi jucat acolo?
Majoritatea eram jucători din Timişoara sau din Banat şi sunt mândru de acest lucru. Selecţia a fost făcută de nea Costică Rădulescu, l-am avut antrenor şi pe profesorul Jackie Ionescu, iar majoritatea jucătorilor eram localnici, cu puţine excepţii. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult, eram uniţi şi pe teren şi în afara lui, eram ca o familie.

Cum vedeţi echipa care joacă acum pe stadionul „Dan Păltinişanu”?
Întotdeauna este loc de mai bine, însă nu putem pune în balanţă ce a fost şi ce-i acum. Dacă nu venea domnul Iancu nu cred că mai aveam echipă, iar asta trebuie să fie prioritar. Avem un stadion superb, suporteri la fel, iar rezultatele sunt excelente pentru stadiul actual. Noi avem o relaţie foarte bună cu ei la nivel de juniori.



Ce-i place
„Îmi place să-mi petrec timpul cu familia şi cu prietenii, sunt un om de viaţă, îmi place distracţia. Îmi place să fiu la curent cu evenimentele, urmăresc tot timpul ştirile”, a spus Călin Rosenblum.

Ce nu-i place
Activitatea de fotbalist i-a permis lui Rosenblum să cunoască toate tipurile de oameni. „Urăsc servilismul de care te loveşti aproape peste tot, oamenii cu două feţe şi minciuna”, a spus directorul adjunct de la LPS Banatul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite