Timişoara: PORTRET / Florin Bolbos, de la catedră la şefia Poliţiei Rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Florin Bolbos, de la catedră la şefia Poliţiei Rutiere
Timişoara: PORTRET / Florin Bolbos, de la catedră la şefia Poliţiei Rutiere

Ofiţerul este pasionat de ciclism şi atunci când nu dă ordine poliţiştilor rutierişti aflaţi în trafic încearcă să găsească locaţii pentru pistele de biciclişti.

Profil:

Născut. 9 noiembrie 1973, Pişchia.
Studii. Facultatea de Drept.
Job. Şeful Poliţiei Rutiere Timiş.
Familie. Necăsătorit.

Subcomisarul Florin Bolbos şi-a dorit să ajungă doctor, însă până la urmă s-a făcut poliţist. „Din copilărie mi-am dorit să prind hoţi. Şi la absolvirea liceului am dat admitere la Academia de Poliţie. A fost concurenţă. Erau 22 de candidaţi pe un singur loc. Nu am reuşit. Însă nu am fost descurajat”, a spus actualul şef al Poliţiei Rutiere Timiş.

A dat fizica pe poliţie

Acesta şi-a petrecut un an de zile, în satul natal, unde a predat fizică.  „A fost o perioadă interesantă. Mi-a plăcut să lucrez cu copiii. Apoi m-au luat în armată, la Jandarmerie, iar ulterior, la 21 de ani, m-am încadrat în Poliţie”, a mai spus Florin Bolbos. Şi-a început activitatea cu patrule la ordine publică, apoi a ajuns la Poliţia Rutieră, unde timp de câţiva ani a „bătut strada” timp de şase ani şi a tăiat amenzi.

Timp de doi ani, înainte să ajungă şef, Bolbos a urmărit hoţii din firme şi locuinţe.  Până în 2007, când a ajuns cel mai tânăr şef de poliţie rutieră din România, Bolbos a mai făcut un stagiu de încă un an la Poliţia Rutieră. „Trebuie să punem ordine în haosul din trafic. De când am ajuns la Poliţia Rutieră am încercat să aduc aici doar oameni tineri, pentru că se spune că tinerii nu sunt corupţi, au altă mentalitate. Cred că s-au schimbat multe în Poliţia Rutieră”, a mai spus Bolbos.

Pasionat de ciclism

În timpul liber, Florin Bolbos se urcă pe bicicletă şi încearcă să identifice piste noi pentru bicicliştii din oraş, care sunt ignoraţi de autorităţi. „Sunt pasionat de ciclism. Circul prin Timişoara, unde sunt puţine piste. Am găsit unele locaţii unde se mai pot face piste şi fac propuneri la Primăria Timişoara. Îmi place să circul şi pe la ţară cu bicicleta, unde e mai multă linişte, e aer curat şi nu rişti să te ia vreun şofer pe capotă”, a mai spus subcomisarul Florin Bolbos.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt cele mai sigure victime în traficul din Timişoara?

Bătrânii, copiii şi şoferii grăbiţi fac cele mai mari ravagii. În Timişoara, problema este că nu opreşte nimeni la zebră. Le luăm permisele într-o veselie şoferilor care nu respectă pietonii.

Ce soluţii trebuie găsite pentru aglomeraţia din oraş?
Cred că avem nevoie de multe sensuri unice şi de locuri de parcare, ca sa nu mai stea toate maşinile parcate la marginea drumului şi să ocupe benzile de pe toate străzile.

Ce-i place

Îmi place când reuşesc să-i ajut pe oamenii care întâmpină probleme cu birocraţia din poliţie. La noi există multă birocraţie, iar mulţi oameni vin în audienţe, au probleme şi pot fi ajutaţi.

Ce nu-i place


Nu-mi place că şoferii nu sunt civilizaţi şi nu se respectă în trafic. Toată lumea este nervoasă, se grăbeşte, nu respectă regulile din trafic. Şi în loc să aibă răbdare şi să ajungă cu 5 minute mai târziu la o întâlnire, ajung la spital sau chiar mai rău, pentru că sunt implicaţi în accidente.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite