Timişoara: PORTRET / Lucia Papavă aduce arta în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Lucia Papavă aduce arta în centrul oraşului
Timişoara: PORTRET / Lucia Papavă aduce arta în centrul oraşului

Tânăra artistă şi-a mutat şevaletul în Piaţa Unirii, în cadrul Festivalului „Timişoara, Mica Vienă”

PROFIL
Născută - 30.08.1989, Timişoara
Educaţie - Facultatea de Arte şi Design, anul I
Experienţă - pictează de mică
Familie - părinţii ei sunt la Orşova

Pasionată de pictură din primii ani de viaţă, Lucia se bucură de fiecare dată când timişorenii se opresc să-i admire creaţiile, indiferent dacă acestea sunt expuse într-o galerie din centrul oraşului sau pe malul Begăi. Festivalul „Timişoara, Mica Vienă” a adus-o pe tânăra artistă în Piaţa Unirii, după ce aceasta a pictat cu puţin timp în urmă la Festivalul Bega Boulevard.

Mulţumită de public
„Timişorenii sunt încântaţi de fiecare dată când ne văd pe mine şi pe colegii mei pictând sau desenând în mijlocul oraşului, iar noi ne dorim să ieşim cât mai des în stradă”, a spus tânăra artistă.
Înconjurată de micuţi curioşi sau de adulţi dornici să observe cum se naşte o pictură, Lucia este inspirată de tot ceea ce se întâmplă în jurul ei. „Ideile pornesc din orice lucru mic, chiar şi dintr-un vis”, a explicat Lucia. „Încep prin câteva linii, iar apoi ideile prind contur şi chiar dacă iniţial nu arată prea bine, pe măsură ce lucrez, totul se transformă în funcţie de imaginaţia şi inspiraţia de moment”, a adăugat aceasta.
Chiar dacă tocmai a terminat primul an de facultate, Lucia nu visează simezele marilor galerii, ci se mulţumeşte să expună în orice loc, oricât de mic, în care există cineva care este interesat de pictura ei. „Orice sentiment pe care îl aduce o pictură de-a mea, chiar şi în cel mai retras colţ, unui om care nu mă cunoaşte, mă bucură enorm”, a spus tânăra artistă.

Pictează din copilărie
Pasiunea Luciei pentru artă s-a născut încă din copilărie. „Cred că talentul mi-a fost descoperit la grădiniţă, când educatoarea a văzut că am desenat un ardei gras fără să depăşesc liniile tiparului”, a spus, în glumă, tânăra pictoriţă.

Cursuri de pictură
A început cu creioane şi cărbune, iar monocromiile sale şi-au găsit tot mai mult armonia. Susţinută de familie, Lucia a urmat cursuri de pictură la cercurile de specialitate din Orşova, apoi s-a pregătit să dea admitere la Facultatea de Artă din Timişoara.
„Am o familie care m-a sprijinit din primul moment şi care îmi încurajează mereu ideile”, a spus Lucia. Deocamdată nu are un atelier al ei, aşa că pictează la şcoală, acasă şi în aer liber. „Eu aş picta oricând, dar trebuie să am suficient spaţiu, aşa că profit de orele de la facultate”, a mai spus Lucia.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de mult te-a susţinut familia ta?
Am parte de o familie cu o gândire deschisă, în care arta a avut mereu un rol important. Cu toţii suntem preocupaţi de artă, aşa că susţinerea familiei mele a fost totală.

Cum se leagă muzica de pictură?
Pictez în linişte, dar şi pe muzică, pentru că este un sentiment foarte plăcut. Se naşte astfel o armonie extraordinară.

Când vei mai picta pe străzile Timişoarei?
Sper că foarte curând, pentru că îmi place foarte mult. Primăria oraşului s-a arătat foarte entuziasmată să vadă artiştii în acţiune în Timişoara, aşa că ne veţi mai vedea cât de curând la evenimente în aer liber.

Ce-i place
Lucia iubeşte pictura, dar şi muzica. „Apreciez mult muzica de calitate,  plimbările în natură şi copiii”, a spus artista. „De asemenea, îmi place să combin pictura cu muzica, pentru că cele două au o legătură subtilă”, a adăugat Lucia.

Ce nu-i place
Tânăra pictoriţă preferă să se gândească numai la lucrurile pozitive, astfel că nu pierde timp gândindu-se la aspectele negative ale celor din jur. „Nu îmi place să vorbesc despre lucruri care nu-mi plac”, a spus Lucia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite