Timişoara: PORTRET / Bogdan Oprean pledează pentru timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Bogdan Oprean pledează pentru timişoreni
Timişoara: PORTRET / Bogdan Oprean pledează pentru timişoreni

Tânărul avocat luptă zi de zi pentru cauzele altora şi îi place la nebunie acest lucru pentru că avocatura este o pasiune pentru el, care îl ajută să înveţe mereu mai mult.

Profil:

Născut. 24.05.1982, Reşiţa.
Educaţie. Facultatea de Drept, Master în Drept Penal.
Familie. Necăsătorit.

Bogdan este un avocat tânăr, la început de carieră, dar este decis să meargă mai departe şi să acumuleze cât mai mult din experienţele pe care le trăieşte.

„Sunt un avocat la început, care încearcă să înveţe ce se poate şi să prindă din mers”, a mărturisit timişoreanul. Îşi aduce aminte de emoţiile pe care le-a trăit prima dată când a intrat în instanţă şi a pledat în faţa judecătorului şi spune că este foarte important pentru un student la Drept să facă măcar un an de practică înainte să termine facultatea.

„Eram foarte crispat şi mi-a trebuit ceva timp să mă obişnuiesc cu instanţa. Aşa eşti la început, vulnerabil, până reuşeşti să înveţi puţină practică. Chiar dacă ştii cum scrie în carte, sunt foarte multe lucruri în meseria asta pe care doar în practică la poţi învăţa. Tocmai de asta eu cred că e necesar ca în timpul facultăţii să faci măcar un an de practică”, a spus Bogdan Oprean.

S-a înscris la Facultatea de Drept pentru că a simţit că altceva nu i se potrivea mai bine şi instinctul nu l-a înşelat. Are acum clienţi care apelează la el cu probleme din cele mai variate. În mare parte, cazurile lui ţin de dreptul penal, însă avocatul timişorean nu îşi neglijează deloc cazurile de drept civil. „Am avut clienţi de tot felul. Oameni care divorţau, oameni acuzaţi de furt, omoruri, litigii de muncă, terenuri, de toate. Nu am respins cazurile. Faci tot posibilul să obţii o soluţie cât mai favorabilă pentru client. De aceea, mie nu-mi place să mint oamenii sau să îi amăgesc”, a spus tânărul.

De la profesie la hobby

Pentru timişorean, avocatura nu este doar o meserie ci şi un hobby. „Tot timpul trebuie să înveţi ceva din drept, să te pui la curent. Tocmai de aceea e aşa fumoasă profesia asta”, a spus Bogdan Oprean. Mai grei au fost primii ani de avocatură, peste care l-a ajutat să treacă avocatul la care îşi făcea stagiatura.

„Când eram stagiar, au fost lucruri care îmi displăceau, dar am avut noroc că maestrul m-a ajutat foarte mult. Mi-a dat cazuri şi m-a îndrumat mereu. Am învăţat multe de la el, chiar şi acum îi mai cer sfaturi dacă am nevoie”, a spus Bogdan Oprean. Acum este avocat definitiv şi are clienţii lui pe care i-a ajutat de foarte multe ori să scape de problemele juridice şi tocmai de aceea, în instanţă a trebuit să contracareze argumentele foştilor săi profesori din facultate. „În instanţă m-am întâlnit şi cu foştii profesori, ca adversari, şi am avut emoţii la început, e normal”, a spus Bogdan.

Întrebări şi răspunsuri

Cum se câştigă ca avocat?
Câştigurile sunt destul de mici, în primii ani. Acum, e tot mai bine. Ce puţin de când cu criza asta, mie mi-a mers bine. Am avut tot felul de cauze şi asta mă bucură pentru că am mai mulţi clienţi şi învăţ tot mai multe.

Eşti un avocat scump?

Nu sunt un avocat ieftin, dar nici scump. Totul depinde de complexitatea serviciilor, de câte ori trebuie să te prezinţi în instanţă. Fiecare îşi apreciază munca diferit.

Vrei să te specializezi pe ceva anume?
Nu cred că m-ar ajuta foarte mult dacă m-aş specializa doar pe penal sau doar pe civil, cel puţin nu deocamdată.

Ce-i place

„Îmi place sportul, în special fotbalul. Încerc să joc fotbal cât de des pot, de câteva ori pe săptămână. În schimb, nu-mi place pescuitul deloc. Mi se pare un sport absolut plictisitor şi nu cred că aş putea să joc vreodată“.

Ce nu-i place

„Nu-mi place alcoolul, niciun fel de băutură alcoolică. Beau alcool foarte rar, aproape niciodată, pentru că nu îmi place cum se manifestă oamenii după ce beau. Nu-mi plac nici oamenii nearanjaţi, care nu au grijă de ei“.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite