Timisoara: PORTRET / Daniela Ogăşanu, bucătăreasă de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: PORTRET / Daniela Ogăşanu, bucătăreasă  de cinci stele
Timisoara: PORTRET / Daniela Ogăşanu, bucătăreasă de cinci stele

Daniela a început munca pe şantier, a continuat ca spălătoare de vase şi acum este bucătăreasă la un restaurant select din centrul Timişoarei.

Profil

Născută. 17.06.1972, Botoşani
Studii. Şcoala de bucătar
Carieră. Şapte ani de bucătărie
Familie. căsătorită, 2 copii

Daniela Ogăşanu s-a născut în judeţul Botoşani. La 17 ani, după ce a terminat 10 clase, a luat drumul Banatului, stabilindu-se în Arad, unde a făcut şcoala profesională de Construcţii şi Structuri. „În 1990 am terminat şcoala profesională şi m-am angajat ca pontator pe un şantier din Timişoara”, şi-a amintit Daniela. Aici l-a cunoscut şi pe actualul soţ cu care s-a căsătorit când nu avea nici 18 ani. A născut doi copii, iar de atunci şi până acum şapte ani a stat acasă.
Prima oportunitate a apărut la un restaurant din Timişoara, ca spălător de vase. „Am acceptat, dar nu am lucrat asta mai mult de trei zile pentru că bucătarul a văzut că îmi dau interesul şi m-a luat ca ajutor de bucătar”, a explicat Daniela Ogăşanu. Un ajutor de bucătar se ocupă de curăţat cartofi şi de pregătit ingredientele pentru bunătăţile peste care bucătarul-şef  îşi dă OK-ul.

După ce a devenit ajutor de bucătar, Daniela s-a înscris la şcoala de bucătari. Apoi şeful ei, iar ea a rămas bucătar cu acte în regulă la restaurantul Boema din centrul Timişoarei, unde lucrează şi acum.

Piept de raţă cu ficat de gâscă, o specialitate

Este un restaurant select, unde clienţii s-au obişnuit să guste diferite bunătăţi, aşa că femeia găteşte zilnic specialităţi din bucătăria tradiţională, franceză, italiană sau thailandeză. Una dintre mâncărurile preferate ale Danielei este pieptul de raţă cu ficat de gâscă. „Se frige pieptul de raţă la grătar, apoi se frige ficatul de gâscă şi se serveşte cu un pat de portocale şi cu sos de portocale deasupra”, a dezvăluit Daniela.
O altă delicatesă preferată a Danielei este o mâncare făcută din orez cu bob lung şi cu piept de pui care se serveşte pe pat de portocale şi cu suc de portocale deasupra.

A hrănit vedete

Personalităţile şi vedetele care au mâncat la Boema s-au semnat în „cartea de onoare” a restaurantului. „Se spune că vizitele plăcute sunt scurte, deci promit să mai revin”, a scris cunoscutul comentator Cristian Ţopescu. Actualul redactor-şef al Forbes România, Ovidiu Nahoi, a mâncat si el aici. „Un loc plin de căldură şi mâncare ca la mama acasă. Promit să revin”, a fost mesajul lui. Jojo şi Daniel Buzdugan, membrii trupei Divertis, şi Teo Trandafir au servit şi ei masa aici. „Teo a vrut un vin special. A fost nevoit şeful de sală să meargă să cumpere o Grasă de Cotnari, vechi de nouă ani”, a povestit bucătăreasa.

Intrebări şi răspunsuri

Care este secretul unei pizza gustoase?
Aluatul şi sosul sunt foarte importante. Sunt şi câteva secrete pe care numai noi le ştim, dar e important să foloseşti ingrediente de calitate, pentru că pe pizza poţi să pui orice, dar dacă nu se leagă, e degeaba.

Ce gătiţi acasă?
Când gătesc acasă improvizez foarte mult, iar când am musafiri, încerc să gătesc ceva special pentru că se gândesc că merg la o bucătăreasă şi trebuie să mănânce ceva bun.

Ce-i place

„Îmi place să fac mâncare pentru că, dacă nu ai o anumită chemare, nu poţi fi bucătar. Îmi mai place ordinea, curăţenia şi disciplina”, a spus bucătăreasa.

Ce nu-i place

„Nu îmi place nedreptatea şi să fiu trasă la răspundere pentru ceva ce nu am făcut. Când greşesc, îmi asum toată răspunderea, în rest nu”, a spus Daniela.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite