Timişoara: PORTRET / Caius Lăzărescu care face bani din paintball

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A terminat primul an de facultate şi are deja afacerea lui, de care este foarte pasionat: un teren de paintball şi un magazin online cu articole pentru acest sport. Are doar 19 ani, dar la vârsta aceasta a reuşit să pună pe picioare, de unul singur, o firmă care se dezvoltă din ce în ce mai mult. Este proprietarul a peste 1.000 de metri pătraţi de teren, pe care a amenajat un teren de paintball, cu tot ce-i trebuie.

PROFIL
Născut - 16. 01. 1989, Timişoara
Educaţie - Universitatea Aurel Vlaicu Arad
Experienţă - Şi-a deschis un teren de paintball
Familie - Necăsătorit

„Mi-au plăcut dintotdeauna jocurile cu arme şi lucrurile care ţineau de activitatea poliţiei, în general”, a spus Caius.
Începutul a fost greu
Totul a început în momentul în care bunicii săi i-au dat un cadou important. Este vorba de o sumă de bani pe care o adunaseră pentru atunci când el va ajunge la vârsta majoratului. Acesta a fost punctul de pornire pentru firma sa, care a început să funcţioneze din noiembrie, anul trecut.
„Am umblat mult, foarte mult, să fac toate actele, să fie totul în regulă“, a mai spus tânărul. Îi place să facă lucrurile aşa cum trebuie, de aceea, timp de câteva luni s-a documentat şi a citit foarte mult despre paintball. „Când m-am hotărât să fac afacerea, nu ştiam mai nimic despre paintball, aşa că, m-am documentat şi am citit tot ce am găsit pe internet”, a continuat Caius. Apoi a început munca grea. „Toate gradurile de 3 metri de pe teren, le-am făcut tot eu”, a mărturisit Caius.  „Şantierul“ de pe teren a durat cam trei luni. Între timp şi-a cumpărat şi armele, sau „markere cum se numesc, de fapt” şi echipamentele de protecţie.

Şi-a mărit afacerea
A ajuns, în mai puţin de un an, să îşi cunoască foarte bine teritoriul şi tocmai de aceea s-a hotărât să deschidă şi un magazin online cu produse pentru acest sport. Acesta funcţioneză de doar două săptămâni, dar are deja câţiva clienţi fideli din tot vestul ţării. „Singurul lucru pe care vreau să îl fac, deocamdată, este să promovez cât mai mult paintballul, ca sport”, a spus Caius. Nu îl deranjeză concurenţa, ba chiar se bucură când mai discută cu alţii ca el. Se oferă să ajute pe oricine are nevoie de ajutor ca să înceapă o afacere din paintball. „Chiar am oferit şi ofer oricând training gratuit celor care vor să înveţe”, a mai spus tânărul.

Campionat pentru elevi
Ori de câte ori are ocazia, Caius se gândeşte la metode prin care ar putea face jocul foarte atractiv. Astfel, a organizat campionate de paintball pentru angajaţii firmelor şi pentru liceeni. La cel mai mare campionat organizat la el pe teren au participat 80 de copii de la Liceul „Grigore Moisil” din Timişoara. „Au venit cu două autocare şi au jucat pe grupe. La sfârşit am organizat şi o premiere la liceu”, a povestit tânărul antreprenor.

Întrebări şi răspunsuri
Ce planuri de viitor ai?
Vreau să organizez un campionat de paintball, ca la fotbal, cu clasament, între oameni care se ocupă de aşa ceva, care au terenuri sau sunt pasionaţi de sportul acesta.

Care a fost cea mai „dureroasă“ experienţă la paintball?
Până acum nu am păţit nimic grav. Ştiu că regula numărul unu în acest sport este să porţi cască. Am jucat o singură dată doar cu casca şi fără echipament, în pantaloni scurţi şi tricou. M-am ales doar cu vânătăi.

Ai tras vreodată cu arme adevărate ?
Nu am apucat să trag, încă, cu arme adevărate, deşi un marker imită foarte bine o armă adevărată.

Ce-i place
„Îmi place să merg în cât mai multe excursii, să cunosc cât mai multe locuri noi. Chiar o să merg, în curând, în Olanda, pentru că vreau să o vizitez de ceva vreme. La fel de mult îmi doresc să văd şi Egiptul”, a spus tânărul.

Ce nu-i place
„Nu-mi place că îţi trebuie o mulţime de acte ca să îţi deschizi o firmă şi e prea multă birocraţie. În plus, este şi foarte multă alergătură. Pe lângă asta, mai trebuie să plăteşti şi un impozit destul de mare, indiferent dacă ai profit sau nu”, a spus Caius.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite