Timisoara: PORTRET / Marius Karnyanszky promovează sporturile altfel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul îşi împarte timpul între slujba de conferenţiar universitar şi hobby-ul de preşedinte al unui club sportiv dedicat celor care practică altfel de sporturi.

Profil

Născut. 10. 04. 1965, Timişoara
Studii. Doctorand în Inginerie, Universitatea Politehnica Timişoara
Experienţă. Cadru didactic din 1991 şi preşedinte al Clubului Sportiv Tibiscus din 2002
Familie. Căsătorit

Marius Karnyanszky şi-a dorit să devină cadru didactic încă de când era în facultate şi visul i s-a împlinit. Cu răbdare şi cu foarte multă seriozitate a ajuns să fie conferenţiar universitar la Universitatea Tibiscus din Timişoara.
„Mi-a plăcut să vin în faţa unor oameni şi să-i învăţ să facă ceva bine”, a spus timişoreanul. Este obişnuit să îşi autodepăşească limitele şi îşi stabileşte mereu o ţintă nouă la care trebuie să ajungă. Următorul pas în cariera lui este să devină profesor universitar, pentru că este ambiţios şi pentru că îi place competiţia, chiar şi cu el însuşi. „Nu neapărat pentru titulatură, ci pentru faptul că, pentru a ajunge acolo, trebuie să trec peste nişte punţi”, a mărturisit Marius Karnyanszky.

Timişoreanul spune că, pentru el, a fi profesor înseamnă să fii o persoană capabilă să fie performantă pe mai multe planuri. „În învăţământul universitar, profesor înseamnă atât activitatea didactică, activitatea de cercetare ştiinţifică pe care trebuie să o faci şi chiar activitate managerială, să conduci şi să faci parte din actul de conducere a unei organizaţii sau asociaţii”, a explicat bărbatul. Pe lângă o serie lungă de conferinţe la care a participat, Marius Karnyanszky are şi câteva apariţii în cataloage despre persoane cu reuşite în domeniul ştiinţific. Cel mai important, pentru el este, însă, Clubul Sportiv Tibiscus, pe care, alături de alţi oameni interesaţi şi pasionaţi de sport, l-a înfiinţat în anul 2002 ca un miniclub dedicat pasionaţilor de ciclism.

Club pentru altfel de sporturi

Cu timpul, mai mulţi sportivi au fost interesaţi de activitatea asociaţiei şi au fost create secţiuni noi pentru tot felul de sporturi, care mai de care mai neconvenţionale. „Au venit să ne întrebe dacă am putea face ceva asemănător şi pentru sportivi cu alte preocupări. Mi-au plăcut lucrurile neconvenţionale şi nu am vrut să facem secţii sportive foarte des întâlnite aşa că ne-am orientat spre sporturile care plac lumii şi au ceva mai deosebit în ele”, a mărturisit Marius Karnyanszky.
În cadrul Clubului Sportiv Tibiscus, persoane de toate vârstele practică sporturi ca streetball, schi şi snowboard, dansuri şi trial, adică sportivii sar cu bicicletele, într-o roată, de pe un obstacol pe altul. Membrii clubului participă la competiţii, dar se şi implică foarte mult în organizarea de evenimente sportive. „Munca de organizare este partea cea mai grea şi este un mare câştig pentru club că avem oameni capabili”, a spus timişoreanul.

Intrebări şi răspunsuri

Ce vârstă au membrii Clubului Sportiv Tibiscus?
Au de la 15 la 65 de ani. Cel mai în vârstă membru este şi cel care face în fiecare vară turul ţării pe bicicletă.

Cum a fost anul acesta pentru activitatea clubului?
Anul 2009 a fost de departe cel mai bun. Am avut cele mai multe acţiuni. Chiar dacă am avut un buget mult mai mic, am reuşit să participăm şi să organizăm aproximativ 80 de evenimente, pe când, anul trecut, doar cam 40.

Ce planuri de viitor există în ceea ce priveşte clubul sportiv?
Am vrea să mai deschidem câteva secţii noi, să putem participa cu sportivii noştri la cel puţin atâtea competiţii ca în 2009 şi să obţinem cel puţin rezultatele din 2009.

Ce-i place

Îmi place meseria mea de dascăl, mă simt bine practicând-o şi consider că am reuşit să-mi îndeplinesc unul dintre visele din adolescenţă.

Ce nu-i place

Sunt genul de om căruia nu-i plac laudele, neseriozitatea, lipsa de respect, dezordinea. Din păcate, astea se observă peste tot. Nu-mi place politica. Cred că sunt printre cei foarte mulţi români care s-au scârbit de politică. Nu-mi place conopida.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite