Timişoara: PORTRET / Diana Glonţ face samurai şi vulpi pe pereţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Diana Glonţ face samurai şi vulpi pe pereţi
Timişoara: PORTRET / Diana Glonţ face samurai şi vulpi pe pereţi

O tânără cu o pasiune ieşită din comun transformă visele timişorenilor în realitate, după ce le pictează pe pereţii ormitoarelor, în sufragerii sau în garaje.

Profil
Nscut - 16.11.1981, Râmnicu Vâlcea
Educaţie - Universitatea Politehnica
Experienţă - Pictează pe pereţi
Familie - Are o soră şi un frate

Artista a început să picteze pereţii în urmă cu patru ani, după ce a găsit pe Internet mai multe informaţii despre tehnicile pe care le poate folosi. La capitolul experienţă stau însă mai multe etape artistice, toate încercate în facultate, deşi pictoriţa nu a absolvit o secţie de profil, ci una din cadrul Universităţii Politehnica.

În prezent, Diana face ceramică decorativă pentru o firmă şi, din ce în ce mai mult în ultimul timp, înfrumuseţează pereţi. Preţurile percepute nu sunt fixe, ele diferă în funcţie de complexitatea picturii şi, mai ales, de dimensiune.

Spre exemplu, pentru un desen realizat pe peretele unui garaj, artista a primit 900 de lei, în timp ce opera cea mai scumpă i-a adus 1.500 de lei. Aceasta din urmă a fost realizată în 14 ore şi reprezintă doi samurai într-un lan de grâu. Pe lista desenelor făcute pe pereţi se află diverse personaje, fete, fluturi, nori, cer sau vulpi. Artista spune că poate reproduce aproape orice.

Încăperi neobişnuite

Înainte de a se apuca de desen, Diana Glonţ discută cu clienţii, iar dacă aceştia nu au o idee foarte clară despre ce vor să aibă pe perete îi provoacă să-şi mărturisească pasiunile. Artista mărturiseşte că i s-a întâmplat ca într-un caz să dea peste un client care nu avea nicio idee în legătură cu ce i-ar plăcea să aibă desenat pe perete. Deşi este criză, Diana se descurcă şi crede că vă putea trăi din pasiunea ei în viitor. Până acum, artista a înfrumuseţat nu doar dormitoare sau garaje, ci şi sufragerii sau chiar un fumoar. „Chiar dacă mulţi oameni sunt reticenţi când vine vorba de pictura pe pereţi, este cu atât mai bine cu cât unora le plac lucrurile neobişnuite. Până acum, toţi clienţii mei au până în 35 de ani”, a mărturisit Diana.

Cosmeticiana de pereţi

Timişoreanca pictează pereţii cu tempera, nu foloseşte şabloane sau rigle, ci desenează cu mâna liberă şi utilizează eventual un capac al cutiei de vopsea. Diana combină culorile în propria palmă şi, deşi e pasionată de picturi pe pereţi, acasă este înconjurată de alb, pentru că stă în chirie. Desenele Dianei abia au pătruns în Timişoara, dar se află deja pe pereţii din Deva, Arad sau Vinga. Când se apucă de o lucrare, pictoriţa spune că nu-i place să piardă timpul şi încearcă să lucreze fără oprire, pentru ca pictura să fie gata cât mai repede. Diana se mândreşte şi cu vopseaua folosită, care nu este toxică şi se împrieteneşte foarte uşor cu pereţii pe care este aplicată.


Întrebări şi răspunsuri
Eşti singură în toată această afacere?
Nu sunt singură, sunt în echipă cu Valentin Vitviţchi, un bun prieten care, de fapt, m-a tot sunat să îmi spună că am talent şi că ar trebui să mă apuc de aşa ceva.

Cât costă picturile tale?
Nu există preţuri fixe, totul se discută şi se calculează împreună cu clientul, în funcţie de mărime şi, mai ales, de complexitatea desenului.

Cum ţi-a venit ideea să pictezi pereţi?
Mereu am fost atrasă de astfel de activităţi artistice. Ideea cred că mi-a venit de pe Internet, într-o zi, când am găsit mai multe fotografii cu tehnici de pictură pe pereţi.

ce-i place
„În afară de pictură, cel mai mult îmi place să stau pe terase cu prietenii. Îmi place să mă plimb prin ploaie şi să citesc, deşi nu prea am timp. În rest, mi-aş dori să locuiesc undeva, la sat, într-o zonă liniştită”, a mărturisit Diana Glonţ.
ce nu-i place
„Nu îmi place iarna. Nu îmi plac sirenele de la salvări sau de la pompieri. Zgomotol oraşului în general mă enervează. Şi nu îmi place deloc să fiu fotografiată”, a mai spus pictoriţa de pereţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite