Timişoara: PORTRET / Sorin Dumuşlăuan „Totul pentru cartierul Fabric”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Sorin Dumuşlăuan „Totul pentru cartierul Fabric”
Timişoara: PORTRET / Sorin Dumuşlăuan „Totul pentru cartierul Fabric”

Timişoreanul este vicepreşedintele unui consiliu consultativ, iar principala sa preocupare este mediul înconjurător.

Sorin este în totalitate un „produs” al cartierului Fabric, unde s-a născut, a crescut, locuieşte şi lucrează. De la începutul acestui an, timişoreanul face parte din Consiliul Consultativ de Cartier, organizaţie pe bază de voluntariat, adoptată de Timişoara de la oraşele franceze cu care urbea este înfrăţită.

„Lumea poate crede că suntem nişte marionete, suntem puşi acolo de cineva, dar noi suntem voluntari, încercăm să ajutăm cartierul cum putem”, a spus Sorin Dumuşlăuan.

Comunicarea e esenţială

Acesta contribuie la acţiunile Consiliului, începând de la şedinţe şi până la evenimente organizate în cartier. Acţiune de curăţenie generală, ajutorarea celor nevoiaşi, „zilele cartierului”, inclusiv deja celebrul meci de fotbal între „căsătoriţi” şi „necăsătoriţi” sunt doar câteva dintre acţiunile coordonate de Consiliul Consultativ de Cartier Fabric (CCCF).

Printre noutăţile aduse de Sorin Dumuşlăuan se numără un site de internet al cartierului Fabric (www.cccf.info), care deja este funcţional şi, în viitorul apropiat, un ziar al cartierului. „Acest site este un mod de comunicare, de popularizare a acţiunilor din cartier. Nu e uşor să ţii un site. Vreau să fie şi ca un ziar online, să apară acolo tot ce se întâmplă în cartier, de la întreruperi de apă şi lucrări pe străzi până la evenimente organizate. Comunicarea este esenţială, iar săptămâna viitoare va apărea şi ziarul cartierului Fabric”, a spus vicepreşedintele CCCF.

Dumuşlăuan a explicat că acest Consiliu nu rezolvă cu de la sine putere problemele cetăţenilor din cartier, ci „trage de mânecă” autorităţile responsabile. „Omul de promisiuni e sătul. Le-am explicat la oameni frumos, la zilele cartierului şi pe la emisiuni unde am fost, noi suntem o punte de legătură între cetăţean şi autorităţi. Noi nu le tencuim casa sau le schimbăm geamurile, noi avem rol consultativ. Avem acel site, cu adresa de mail, oamenii pot să ne trimită sesizări, iar noi cerem un răspuns la Primărie”, a spus timişoreanul din Fabric.

Sorin Dumuşlăuan vrea în primul rând să-i sensibilizeze pe vecinii săi în privinţa curăţeniei cartierului. „Oraşul ăsta e sufocat de mizerie. Merge lumea în străinătate şi se miră ce curat e acolo, dar şi la noi se poate. Sunt sigur că locuitorii oraşului şi ai Fabricului, împreună, suntem o forţă, şi putem face ca acest oraş să redevină ce a fost. Parcuri sunt destule, însă trebuie să şi avem grijă de ele. Oamenii pot avea grijă de spaţiile verzi din jurul caselor, blocurilor, nu să aştepte să facă altcineva”, a spus Dumuşlăuan.

Întrebări şi răspunsuri

Cum v-aţi hotărât să vă implicaţi în CCCF?

Sunt născut, crescut în Fabric, locuiesc aici, lucrez în cartier, de 20 de ani, la Regia de Apă şi Canal. Nu puteam să nu mă implic în Consiliu.

V-a adus notorietate această implicare?
Îmi place să ies în evidenţă, recunosc, dar lupt pentru asta, încerc să fac lucruri. Nu cum e la modă astăzi, mişcă unul un pai şi apare în toate ziarele. Îmi place să muncesc, cu atât mai mult pentru cartierul Fabric.

Ce mesaj le transmiteţi locuitorilor din Fabric?
Aş cere cetăţeanului din cartierul Fabric să aibă încredere în noi. Să ne susţină, pentru că dacă mă agit, vreau să fac atâtea, şi, dacă văd că oamenii nu vor, îmi trece. Pot să stau şi eu cu familia, să economisesc banii pe care îi dau pe benzină şi telefon. Însă sunt foarte optimist că se poate, orice lucru e mai greu la început.

ce-i place
„Îmi place foarte mult mişcarea, fotbalul în special. Îmi place să călătoresc şi să petrec mult timp în natură, în parcuri”, a spus Sorin Dumuşlăuan.

ce nu-i place
Muncit cu autorităţile locale, timişoreanul din Fabric a avut ocazia să cunoască diferiţi politicieni. „Nu-mi plac oamenii care vorbesc una şi fac alta, oamenii cu două feţe”, a declarat Dumuşlăuan.

Profil
Născut - 27 aprilie 1969, Timişoara.
Studii - Facultatea de Ştiinţe Economice.
Experienţă - De un an vicepreşedintele Consiliului de Cartier Fabric.
Familie - Căsătorit, doi copii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite