Timişoara: PORTRET / Adrian Costan face afaceri în numele Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: PORTRET / Adrian Costan face afaceri  în numele Domnului
Timişoara: PORTRET / Adrian Costan face afaceri în numele Domnului

Tânărul şi-a deschis o afacere cu pompe funebre ca să reuşească să trăiască mai bine.

Adrian Costan este unul dintre tinerii care s-a lansat în afaceri cu pompe funebre în timp ce piaţa a fost monopolizată în Timişoara. El şi-a luat credite de mii de euro, iar banii i-a investit în maşini de pompe funebre, pe care le-a adus din Germania. Acum trebuie să plătească lună de lună ratele, în timp ce încearcă să se extindă. Spune că prietenii nu s-au uitat niciodată ciudat la el, pentru că a început să se învârtă încă din studenţie în lumea afacerilor cu oameni plecaţi dintre noi. 

Are o firmă de pompe funebre

„M-am angajat în anul doi, la firma unui vecin, pentru că nu aveam bani. Eram student la Facultatea de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini şi trebuia să trăiesc şi eu din ceva. Am muncit cinci ani, apoi m-am hotărât să-mi fac propria afacere”, a spus Adrian Costan, care şi-a deschis firmă de pompe funebre chiar lângă Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. Costan şi-a deschis firma de pompe funebre la scurt timp înainte să ajungă şeful Autorităţii Rutiere Romăne, filiala Timiş. „Am fost director doi ani, apoi mi-am dat demisia. Acum sunt inspector la ARR, însă la firma pe care mi-am deschis-o am angajaţi şi reuşesc să împac ambele joburi”, a spus Costan, care şi-a botezat firma de pompe funebre God Company. 

Maşinile cu care sunt duşi morţii la groapă au numărul de înamtriculare GOD, iar pe motocicleta Yamaha cu care circulă prin oraş patronul şi-a pus reclamă la pompe funebre. „Nu are nici o legătură cu Dumnezeu. Este G.O.D. Company. Este un brand până la urmă. Şi sper să meargă mai bine afacerile”, a spus patronul, care lucrează în domeniu din timpul facultăţii El povesteşte că nu i-a fost niciodată teamă să lucreze la pompe funebre, cu excepţia unui singur moment în care a trecut pe lângă Castelul Bran.

„Circulam mult prin ţară. Aveam o persoană decedată în maşină şi am ajuns noaptea într-o locaţie unde am găsit un indicator către castelulul lui Dracula. Atunci mi s-a făcut brusc teamă, căci eram cu mortul în spate”, îşi aminteşte fostul şef al Autorităţii Rutiere Române. Costan circulă în oraş pe o motociletă Yamaha, pe care şi-a trecut reclama la GOD Company: „Se mai uită lumea ciudat la mine la semafor, dar m-am obişnuit”.

Criza a intrat printre sicrie

Costan spune că în acest an clienţii îşi cumpără doar sicrie ieftine. „Există sicrie între 400 de lei şi 1.000 de euro. În acest an, cumpărătorii au fost mai reţinuţi. Vor ceva mediu, cuprins între 750 şi 850 de lei. Nu au cumpărat sicrie scumpe. Mulţi însă vor coşciuge cu mânere”, a mai spus Costan.

Întrebări şi răspunsuri

De ce nu ţi-ai făcut firmă de transporturi?

Eu lucrez în transporturi şi sunt inspector ARR şi nu mi s-ar părea corect să am firmă de transporturi. Eu cred că pot să împac şi jobul de la birou şi cel de lângă cavou.

Cum merg afacerile pe timp de criză?
Merge un pic mai slăbuţ decât anul trecut. Oamenii sunt mai precauţi cu banii. Însă acesta nu e un impediment. Problema e că sunt multe firme care lucrează la negru şi îţi fură clienţii.

ce-i place
Îmi place să muncesc. Şi să fiu corect. Nu mi-e teamă de nimeni şi nimic, dar nu îmi place să fiu tras în piept. Vreau să îmi fac afacerea fără să îmi fie teamă de cineva şi ofer toate serviciile posibile fără să înşel oamenii, cum fac alte firme care jupuiesc omul de viu.

ce nu-i place
Nu îmi place concurenţa neloială. Sunt firme care nu joacă după reguli. Şi nu merge la afaceri. Chiar îţi pun beţe în roate. Însă am acum o reţetă care cred că nu o să dea greş. Dar nu vreau să afle concurenţa.

Profil
Născut - 5 iunie 1978.
Studii - Facultatea de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini.
Familie - Necăsătorit.
Job - Inspector la filiala timişeană a Autorităţii Rutiere Române.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite