Timisoara: PORTRET / Alina-Diana Bajko imprimă arta în piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: PORTRET / Alina-Diana Bajko imprimă arta în piele
Timisoara: PORTRET / Alina-Diana Bajko imprimă arta în piele

După 15 ani de pictat febril şi câteva luni de schiţe de modă pentru designeri cunoscuţi, şi-a încercat norocul în arta tatuajului, devenind şefa unui salon de tatuare din Complex.

Profil

Născuta - 3 iulie 1974, Craiova
Educaţie - Liceul de Arte de la Craiova, secţia pictură, Facultatea de Arte Plastice, secţia design vestimentar
Experienţă - Pictoriţă, tatuator
Familie - Căsătorită, doi copii

Primele scântei de carieră s-au născut în Bucureşti, pe când pictoriţa îşi încerca norocul sunând la creatori de modă cunoscuţi, prezentându-se: „Bună ziua, sunt proaspătă absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, secţia design vestimentar”. „Ţin minte că pe doamna Doina Levinţa am sunat-o din Piaţa Operei. După ce m-am prezentat, m-a întrebat unde sunt şi mi-a zis să stau pe loc că imediat vine o maşină să mă ducă la ea”, şi-a amintit Alina.

Şi astfel au urmat şase luni de schiţe pentru haine ce erau prezentate pe scenă, sub tutela doamnei Levinţa. „Cum doamna Levinţa era responsabilă cu costumele de la Antena 1, am făcut schiţe pentru vestimentaţia lui Ştefan Bănică jr. sau Maia Morgenstein”, a spus Alina.

Iar drumul nu a continuat modest, Alina ajungând să deseneze şi pentru Cătălin Botezatu. „El îmi dădea o temă, iar eu realizam în jur de 40 de schiţe, apoi îl sunam şi analiza desenele, alteori doar mă întreba cât costă teancul de schiţe”, a precizat tatuatoarea.

Primele clipe de ac în piele

Curând a părăsit meleagurile bucureştene, în favoarea deschiderii unui salon de tatuaj în Timişoara. „Am început într-un stil clasic, m-am tot uitat la emisiunea de televiziune «Miami Ink» şi mi se părea extraordinar să faci artă pe piele, apoi am plecat să urmez cursul de atestare în Craiova”, a precizat pictoriţa. Dar până să ajungă şefă a unui salon de tatuaj, cursul de două săptămâni a iniţiat-o rapid, concis şi crud în arta pe piele.

„În prima zi, cei ce mă învăţau mi-au dat o piele sintetică, să tatuez pe ea. Şi când au venit să vadă ce am făcut, au fost uimiţi, iar a doua zi am şi tatuat pe un om. Doar că atunci când am văzut sânge, m-am speriat. Şi doar după ce m-au tatuat băieţii am simţit că nu doare aşa de rău şi am putut continua”, a mai spus Alina. Între timp însă, băieţii nu au ezitat să glumească şi să spună că îmi aduc ei o mână de la morgă, ca să exersez pe piele naturală.

Un salon artistic

Acum e şefă la un salon de tatuaj din Complex, unde, la intrare, se precizează clar că nu se fac tatuaje satanice, draconice sau cu tentă sexuală. „Respect tot timpul ceea ce doresc clienţii, dar uneori şi recomand ceva mai artistic”, a spus Alina.
Iar în cariera ei de tatuator, printre tatuaje se numără un fermoar cu zimţi pe coloana unei fete scheletice sau portretul lui Michael Jackson. Totul e realizat cu rafinament, cu umbre, iar când vine vorba de a tatua îngeri, Alina este în al nouălea cer.

Întrebări şi răspunsuri

La ce te gândeşti atunci când tatuezi?
Mă gândesc dacă îl doare tare pe cel pe are îl tatuez sau mă întreb de ce a ales un anume model pe care să-l tatuez şi nu altul.

Ce fel de poveşti afli de la clienţii pe care îi tatuezi?
Adevărul este că afli multe ciudăţenii, afli că sunt gay sau îţi povestesc ce au păţit de doresc un anume tatuaj.

Cât de strânsă crezi că e legătura între practicile tribale şi arta tatuajului de azi?
Mai degrabă cred că tatuarea este doar un instinct pur estetic, de exemplu şi eu mi-am făcut tatuaj ca să mă remarc. Nu cred că are vreo legătură cu tradiţiile tribale.

Ce-i place

„Îmi place de copiii mei, de Dumnezeu, îmi place evoluţia mea. Sunt foarte fericită când ştiu că lumea mă cunoaşte de tatuator, îmi place foarte mult de oamenii pe care i-am întâlnit având acest statut şi sunt fericită când deschid ochii de dimineaţă. De asemenea, îmi plac aripile ca idee de artă”, a povestit Alina.

Ce nu-i place

„Nu-mi place deloc să-mi fie înşelată încrederea, nu-mi place când cineva este agresiv verbal sau când cineva mă judecă înainte să mă cunoscă, deşi şi eu mai procedez aşa câteodată. De asemenea, nu-mi plac monştrii sau dracii, pe care refuz să-i tauez”, a mai spus tatuatoarea.

Respect tot timpul ceea ce doresc clienţii, dar uneori şi recomand ceva mai artistic
Alina-Diana Bajko

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite