POLI LA DEBRECEN Jiri Krajci: „Cehii sunt mai interesaţi de hochei decât de fotbal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cehul Jiri Krajci, adus de la Jablonec, este considerat unul din tranefsrurile importante pentru returul campionatului. Krejci a venit la Timişoara încă din mandatul lui Contra şi munceşte să devină titular.

Jiri Krajci a venit în toamnă, în mandatul lui Contra, dar a jucat doar la echipa satelit Poli II, pentru a se acomoda cu fotbalul românesc. Acum însă, fundaşul central ceh gata să joace în meciuri oficiale la prima echipă. Jiri Krajci trage tare în cantonamentul din Ungaria pentru a prinde un post de titular. “Spre deosebire de campionate precum cele din Italia, Anglia sau Spania, în România şi în Cehia trebuie să fie două stagii de pregătire. Mulţi tehnicieni din Cehia îşi duc loturile în stagii montane. Sunt obişnuit cu astfel de pregătiri. Este obositor, dar este şi normal când sunt trei antrenamente pe zi”, a declarat Jiri Krajci.

Fundaşul ceh, în vârstă de 24 de ani, a trebuit să se adapteze din mers, venind la Timişoara în plin campionat. “A trebuit să mă acomodez cu o nouă limbă, să cunosc oameni noi. Acum, simt că sunt pregătit să dau tot ce e mai bun din mine! Am considerat şi eu că e normal să încep să joc la echipa a doua. Aveam nevoie de meciuri în picioare, nu mai jucasem de două luni atunci când am venit la Poli”, a spus Krajci.

“Liga este mai valoroasă decât prima divizie cehă”

Cehul a văzut meciurile de acasă ale colegilor săi ca spectator pe stadionul “Dan Păltinişanu”, iar partidele din deplasare le-a urmărit la televizor. “Poli este o echipă valoroasă, cu jucători buni. Consider că Liga I este mai valoroasă decât prima divizie cehă. Fotbalul din Cehia are probleme, nu contează în Europa decât prin Sparta Praga, în timp ce România trimite şase formaţii în cupele europene. Fotbalul românesc este mai tehnic, în Cehia se mizează mai mult pe forţă”, a explicat fundaşul.

Cu gândul la naţională

Jiri Krajci a vorbit şi despre antrenorul său Duşan Uhrin jr., despre care spune că este considerat un antrenor foarte bun în Cehia. “A impresionat prin ce a făcut la Mlada Boleslav. Multă lume îl consideră printre principalii candidaţi pentru a prelua naţionala Cehiei peste câţiva ani. Păcat însă că lumea din Cehia nu ştie cât de popular este Duşan Uhrin la Timişoara! La noi, lumea este mai mult interesată de hochei, iar când e vorba despre fotbal, se discută mai mult despre Sparta, Slavia sau naţionala Cehiei”, a încheiat Jiri Krajci. Fotbalistul se gândeşte că Poli va fi şi o rampă de lansare pentru naţionala Cehiei, aidoma conaţionaluli său Magera, care a fost selecţionat tot după evoluţiile bune de la Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite