PENIBIL În loc să caute soluţii pentru căldură, prefectul şi primarul s-au certat ca orbii. Motivul: cine a pornit primul căldura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operatorul Mariana Huţan va porni căldura în oraş
Operatorul Mariana Huţan va porni căldura în oraş

Culmea penibilului a fost atinsă în această dimineaţă la Prefectura Timiş, unde s-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă să caute soluţii pentru rezolvarea problemei căldurii. În loc să caute soluţiile, autorităţile s-au certat pe motive copilăreşti.

Peste 80.000 de familii din Timişoara au rămas ieri pentru câteva ore în frig. Furnizorul de gaz a închis robinetul, obligând Colterm să sisteze furnizarea căldurii. Problema s-a rezolvat aseară, temporar, iar astăzi autorităţile s-au întrunit pentru a căuta soluţii de rezolvare a problemei. Şedinţa a fost convocată de prefectul Mircea Băcală. Acesta s-a aşezat la masă şi a început să povestească modul în care a reuşit să dea drumul la căldura din Timişoara. „Am încercat să iau legătura cu miniştrii din Guvern. La ora 17.38 domnul ministru Ariton m-a sunat. La ora 18.07, domnul ministru m-a sunat şi m-a informat că a discutat cu cei de la Petrom Gaz şi vor relua furnizarea. La 18.37 am primit confirmarea că întradevăr Coltermul primeşte gaz. Ceea ce nu înţeleg domnul primar, este cum aţi rezolvat dumneavoastră această problemă în timp ce eraţi în aer şi nu aţi reuşit pe pământ timp de şapte zile de negocieri”, a spus prefectul.

Primarul a vrut să plece

Chiar dacă şedinţa a devenit suficient de jenantă, lucrurile nu s-au oprit aici, în momentul în care primarul a vrut să-şi expună punctul de vedere vizavi de acuzaţiile prefectului, Mircea Băcală nici nu a vrut să audă.

Mircea Băcală:
Nu este important ce îmi răspundeţi pentru că nu mă puteţi convinge cum aţi rezolvat. Vă rog să prezentaţi soluţiile

Gheorghe Ciuhandu:
Dom’ne, m-aţi întrebat ceva, vă rog să mă lăsaţi să vă răspund. M-aţi chemat aici să vorbesc. Mă lăsaţi să vorbesc sau nu?

Mircea Băcală: V-am mai atras că nu sunteţi pregătiţi pentru situaţii de urgenţă. Vă rog să ne prezentaţi ce soluţii aveţi.

Gheorghe Ciuhandu: Domnul prefect eu am venit pentru Comitetul de Urgenţă. Am constatat că veniţi cu acuze.

Mircea Băcală:
Domnul primar, cu mine nu vă merge....

Gheorgehe Ciuhandu: Domnul prefect, vă rog să mă lăsaţi să vorbesc  că nu sunt sluga dumneavoastră. M-aţi invitat şi vă rog să mă trataţi ca atare. Ce provocaţi dumneavoastră aici este o înscenare. Eu am crezut că venim să discutăm. Eu vă rog să-mi daţi voie să vorbesc.

Mircea Băcală:
Mie vă rog să îmi răspundeţi care sunt soluţiile.

Gheorghe Ciuhandu (se ridică de la masă) Pentru modul în care aţi orchestrat această discuţie o să îmi iau pălăria şi plec. O să vă dau soluţiile în altă parte.



Discuţiile contradictorii dintre cei doi au continuat minute bune. Situaţia a fost salvată de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, fostul şef al lui Băcală. Ostaficiuc a intrat triufător în sală şi l-a chemat la o discuţie pe primar. Ulterior, Constantin Ostaficiuc a revenit şi a spus că s-a ajuns la o înţelegere cu Petrom Gaz, cu condiţia ca societatea de termoficare să achite o parte din facturi. „Trebuie să vedem ce vor. Dacă vor factura curentă e catastrofă”, a exclamat managerul Colterm, Aurel Matei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite