UPDATE Regulamentul Telpark a fost modificat. Vezi principalele noutăţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telpark Timisoara este implementat şi la Reşiţa
Telpark Timisoara este implementat şi la Reşiţa

„Adevărul” a prezentat zilele trecute modul în care Primăria Timişoara încalcă legea transparenţei decizionale. La doar câteva zile, dezvăluirile „Adevărul” sunt confirmate de funcţionarii din primărie, care încalcă legea într-un proiect extrem de important: modificarea regulamentului Telpak. Proiectul afectează sute de mii de şoferi din Timişoara şi alte localităţi.

UPDATE: Consiliul Local Timişoara, întrunit azi în şedinţă lunară, a aprobat proiectul de hotărâre privind schimbarea regulamentului de parcare din oraş. Prin decizia de azi, consilierii locali au decis limitarea staţionării la două ore în zona pieţelor agroalimentare şi pe străzile din zona Cetate. De asemenea, în zona Pieţelor Telparkul intră în vigoare şi sâmbăta, când parcarea este tot de două ore. Străzile pe care vor fi aplicate aceste prevederi urmează a fi stabilite printr-o altă hotărâre de Consiliu Local. Odată cu modificarea regulamentului s-au majorat şi preţurile abonamentelor, urmând ca tarifele să fie stabilite în perioada următoare. Cert este însă că preţul unui abonament va fi mai mare pentru că noul Telpark îşi propune să descurajeze parcările pe termen lung în zonele aglomerate. Una din propunerile regulamentului a vizat şi prelungirea programului Telpark, până la ora 19.00, dar solicitarea a fost respinsă, rămânând programul de la ora actuală 08-17.00.

Legea transparenţei decizionale prevede clar că orice proiect al municipalităţii care afectează cetăţenii trebuie prezentat cu 30 de zile înainte de aprobare şi trebuie supus dezbaterii publice. Pentru funcţionarii din Primăria Timişoara această lege nu există, iar propunerea de modificare a regulamentului Telpark demonstrează acest lucru.

De ce timişorenii află deseori ultimii despre proiectele care îi afectează

Abuzul pas cu pas


Proiectul prin care primăria vrea să aducă o serie de modificări în regulamentul de parcare din oraş a fost întocmit în data de 15 noiembrie. În data de 21, proiectul de modificare a regulamentului Telpark încă nu figura pe site-ul Primăriei Timişoara, astfel încât cei interesaţi de modificări să poată fi informaţi şi să aibă sugestii. Proiectul a apărut pe site cu mai puţin de o sătpămâna înainte de şedinţa de Consiliu Local.

Lege după ureche


Întrebat cum este posibil ca proiectul să fie întocmit cu 15 zile înainte de şedinţa de Consiliu Local, în condiţiile în care legea prevede că e nevoie de 30 de zile, secretarul Ioan Cojocari a dat un răspuns năucitor. „Că nu-i o lună, că sunt două săptămâni, e timp destul”, a spus Cojocari. În privinţa afişării spre informarea publicului. „Întrebaţi-l pe Boncea (n.a. purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara). El ştie”, a mai spus secretarul. „Este un proiect care a fost discutat în comisii. A primit avizul comisiilor şi intră în plen. Dacă ar fi să stai după toate proiectele s-ar intarsia luni de zile. Uitaţi-vă la hotărârile de la alte consilii locale, la hotărârile de Guvern. Uitaţi-vă la toate instituţiile publice”, a spus Flavius Boncea.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce decizie iau consilierii în privinţa regulamentului Telpark

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite