Ovidiu Sabău: “Echipa va fi pregătită bine pentru debut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara
Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara

 “Poli” revine astăzi din cantonamentul desfăşurat în localitatea Lara, din Antalya. Bănăţenii au terminat stagiul de pregătire cu o nouă înfrângere, 1-3, în faţa celor de la Vojvodina Novi Sad.

Fotbaliştii de la “Poli” au încheiat cantonamentul din Antalya şi revin în această seară în Timişoara. Sejurul trucesc nu a adus echipei lui Sabău decât o singură victorie, 1-0 contra celor de la Buducnost Podgorica. În rest, timişorenii au fost ciuca bătăilor cu chinezii de la Shang Dong (1-2), Spartak Moscova (2-4) şi Vojvodina (1-3) şi au remizat cu Litex Loveci (1-1) şi Tavria Sinferopol (0-0), acesta din urmă fiind întreruptă în minutul 60 din cauza unei probleme la nocturnă. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a încercat în această perioadă mulţi fotbalişti noi şi a fost nevoit să schimbe sistemul de joc.

Concluziile lui Sabău

Sabău nu pare afectat de rezultatele obţinute în Antalya. “Din punct de vedere fizic, pregătirea a fost destul de bună în cele două perioade din Antalya. De la meci la meci, am avut ritm tot mai bun. Săptămâna trecută a fost una destul de grea, care a atins maxim din ce a însemnat acumularea fizică, dar s-a consemnat şi o stare însemnată de oboseală. În această săptămână am văzut o oarecare prospeţime, am văzut entuziasm în tot ce făceau, la jocuri şi în antrenamente. Eu cred că echipa va fi foarte bine pregătită la primul meci oficial. Voi trage concluziile după primele 2-3 jocuri cum s-a pregătit echipa”, a spus Sabău.

"Trebuie să ne adaptăm condiţiilor"

Tehnicianul de la “Poli” nu este deranjat că nu s-a amânat începerea returului. “Consider că programarea făcută este una bună. Campionatul se va juca în trei luni de zile, meci după meci, şi este puţin timp să pregăteşti echipa din punct de vedere fizic. Este greu să joci în astfel de condiţii. Trebuie curăţate terenurile, dar chiar şi aşa suprafeţele de joc vor fi îngheţate. Însă trebuie să ne adaptăm în toate condiţiile, aşa fac jucătorii inteligenţi”, a mai spus Sabău.

Parks şi Goga pentru postul lui Bucur

Plecarea Gigel Bucur la Kuban Krasnodar este resimţită şi de Sabău, care este în căutare de soluţii pentru înlocuirea golgeterului. Greul va pica, se pare, pe umerii lui Parks şi Goga. “Gigel Bucur este o pierdere foarte importantă. Contează o astfel de plecare pentru o echipă ca noi, care muncim foarte mult. Gigel trebuie înlocuit, trebuie să uităm această perioadă în sensul în care nu mai trebuie să ne plângem. Sunt jucători importanţi în lot, ca de exemplu Parks, Goga care trebuie să rezolve aceste probleme apărute odată cu transferul lui Bucur. Şi ceilalţi trebuie să gândească la fel”, a mai declarat Sabău.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite