Ovidiu Coroiu evadează din cotidian cu ajutorul teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul actor a fost atras de artă încă din copilărie. A studiat pianul la Liceul „Ion Vidu", unde a făcut cunoştiinţă cu scena. Trecerea de la pian la actorie a avut loc în timpul liceului. „Primul rol a fost Conu' Leonida din piesa «O noapte pierdută» şi am fost îndrumat de regretatul profesor şi regizor Diogene V. Bihoi, care este şi autorul acestui colaj extraordinar din comediile marelui dramaturg I. L. Caragiale", pove

Cel mai important rol al său, dar şi cel mai greu de până acum, este cel pe care îl joacă în prezent la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Timişoara. „Este vorba despre Timofeev din «Ţarul Ivan îşi schimbă meseria», montat sub indrumarea domnului regizor Sabin Popescu", explică Ovidiu Coroiu. Acesta este totodată şi debutul lui pe scena Teatrului Naţional Timişoara.

Tânărul este foarte încântat de piesă şi afirmă că are şansa să joace alături de o trupa de actori excelenţi.
Rolul nu îl consideră greu din cauza textului, al mişcării sau a stării pe care trebuie să o aibă, ci deoarece are o valoare sentimentală cu mare greutate. „Acest rol a fost citit la prima lectură de colegul meu de facultate şi amicul meu bun Uţu, pe care îl regretăm cu toţii. Este cu atât mai important rolul pentru mine cu cât vreau să îi aduc un omagiu pe această cale şi să îl joc aşa cum se cuvine", mai spune Ovidiu.

Actorul are emoţii înainte de fiecare spectacol, însă în momentul în care urcă pe scenă acestea dispar. „Odată ajuns în faţa publicului încerc să mă folosesc de emoţii ca să dau tot ce e mai bun în mine. Consider că emoţiile mă ajută mult. Fac parte dintre motivele pentru care am ales această meserie", afirmă tânărul actor. Ovidiu consideră că în România se poate trăi din teatru şi nu se vede încercând o altă meserie ci, dimpotrivă, speră ca şi la bătrâneţe să joace, în piese de teatru, roluri adecvate vârstei. Îşi doreşte să aibă parte de roluri cât mai diverse, tocmai pentru a se dezvolta.

Singurul vis pe care nu şi l-a îndeplinit încă este acela de a ajunge pe micul ecran. „N-am avut ocazia să joc într-o producţie cinematografică dar sper ca voi reusi acest lucru în viitorul apropiat, deşi teatrul este pe primul plan", mai afirmă Ovidiu Coroiu, explicând şi ce înseamnă teatrul pentru el. „Este o metodă foarte bună de a evada din cotidian, atât pentru mine, cât şi pentru public", a mărturisit actorul bănăţean.

Născut în 5 septembrie 1986, în Timişoara
Studii: Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu Timişoara, Facultatea de Actorie Timişoara, Masterat în Arta Actorului la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş.
Familie: necăsătorit

Ce-i place
„Îmi place tot ce ţine de teatru şi nu numai. Îmi plac oamenii sinceri, comunicativi, cu suflet bun. Îmi place să călătoresc şi să ascult muzică, cu excepţia manelelor. Mai îmi place poezia - să citesc, să recit, dar să şi compun. Am trei câini la care ţin foarte mult - doi doberman şi un boxer. Iubesc foarte mult mişcarea în aer liber", a spus Ovidiu.

Ce nu-i place
Tânărului actor timişorean nu-i plac anumite defecte de caracter pe care le-a observat de-alungul timpului. „Nu mă împac cu ignoranţa oamenilor de multe ori. Detest minciuna, faţărnicia, orgoliul nemăsurat al unora", a spus Ovidiu Coroiu.

Întrebări şi răspunsuri
Cum decurge o zi obişnuită din viaţa ta?
Încerc să îmi organizez ziua în funcţie de responsabilităţile pe care le am şi să o umplu cu acele mici bucurii care o fac cu adevărat frumoasă - o plimbare cu iubita mea, un meci de fotbal cu prietenii, un film bun şi o carte de citit.

Cât e noroc, destin şi voinţă în ce ai realizat?
Mai mult sau mai puţin din fiecare poate... Voinţa dă startul de care ai nevoie în orice ai vrea să faci în viaţă. Dar cred totusi ca munca, perseverenta si sustinerea familiei sunt cele mai importante conditii pentru a reusi pe plan profesional.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite