“Oscar şi Tanti Roz”, o poveste cutremurătoare la Timişoara: "Cum să trăieşti într-o zi cât pentru zece ani" VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Pelea joacă un rol fabulos alături de Marius Manole
Oana Pelea joacă un rol fabulos alături de Marius Manole

Spectacolul “Oscar şi Tanti Roz”, după romanul lui Eric Emmanuel Smitt, va putea fi văzută la Timişoara, pe data de 23 aprilie. Fondurile urmează ajungă la Clinica de Oncohemtologie de la Spitalul de copii “Luis Ţurcanu”.

De câtă vreme nu aţi mai avut parte de emoţii până...la lacrimi? De câta vreme nu aţi mai făcut un gest pur şi simplu... frumos? Şi de câtă vreme nu aţi mai văzut un spectacol care să vă marcheze pentru multă vreme? Ei bine, Fundaţia Artmedia vă face părtaşi la un proiect absolut minunat. Pe 23 aprilie, de la ora 18.30, pe scena Operei Naţionale din Timişoara, va avea loc spectacolul “Oscar şi Tanti Roz”, după cartea lui Eric Emmanuel Smitt. Alături de Artmedia, s-au implicat în organizare Organizaţia Salvaţi copiii, Mitropolia Banatului şi Opera din Timişoara.

Spectacolul, pus în scenă de Teatrul Bulandra, va avea şi o latură caritabilă, urmând ca banii strânşi să ajungă la Clinica de Oncohemtologie de la Spitalul de copii “Luis Ţurcanu”.

“Oscar şi Tanti Roz” reprezintă revenirea la Teatrul Bulandra a actriţei Oana Pelea, care joacă un rol fabulous, alături de Marius Manole. Regia este semnată de Chris Simion.

Am avut din prima o întâlnire aparte cu Oscar şi Tanti Roz şi am ştiut imediat că o să-l fac. Când am citit cartea lui Eric Emmanuel Schmitt, am simţit că ceva se leagă, a fost ca o minune care plutea în aer. Personajul principal din piesa asta nu e Oscar, nu e Tanti Roz, ci Dumnezeu. În secolul nostru uităm de moarte, fiind atât de bolnavi de orgoliu, atât de avizi să fim noi cei mai mari, cei mai tari, cei mai buni, să avem de toate. În starea asta de beţie ni se spune: <Ai cancer>, şi atunci nimic nu mai are valoare, nimic nu mai contează... Ne dăm seama ce mici suntem, deşi credeam că putem moşteni pământul”, spunea Oana Pelea, într-un interviu acordat pentru Adevărul.

“Oscar şi Tanti Roz” este povestea unui copil de zece ani, care află că este bolnav de lecemie, iar doctorii îi mai dau 12 zile de trăit. Infirmiera Tanti Roz îl va învăţa pe micuţul Oscar cum să trăiască o zi cât pentru zece ani. Şi cum să îi scrie zilnic o scrisoare lui Dumnezeu, pentru a nu se simţi singur…Este o lecţie de viaţă care ne învaţă că trebuie să ne bucurăm şi să trăim fiecare zi cu gândul că ar putea fi chiar ultima.

Biletele se vor pune în vânzare începând de luni, la preţuri cuprinse între 30, 70 şi 90 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite