Oraşul asasinatelor ciudate: exorcizări, vânătoare de oameni, crimă cu brelocul, omor din joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Lugoj, în care poliţiştii au găsit, vineri, trunchiul unui bărbat la groapa de gunoi a oraşului, a fost în ultimii ani scena unor crime extrem de stranii, care i-au şocat chiar şi pe poliţişti şi procurori. Un bărbat a exorcizat până la moarte o bătrână, alt bărbat s-a îmbrăcat în haine de vânătoare şi-a luat puşca şi a împuşcat un om în sediul Băncii Transilvania, altul şi-a ucis vecinul cu un breloc, iar

"Mesagerul lui Hristos pe pământ" s-a autointitulat Daniel Ciurescu, un bărbat de 30 de ani, din Lugoj, care avea să comită cea mai oribilă crimă cu care s-au întâlnit poliţiştii.

Exorcistul care cânta despre Dumnezeu în hazna

Cirescu, care lucra la o firmă de cabluri, era căsătorit şi avea o fetiţă şi nimic nu părea să tulbure liniştea familiei sale. Într-o dimineaţă, a fost găsit în casa Marietei Lungu, o bătrână de 70 de ani, pe care torturat-o o noapte întragă şi a ucis-o. Criminalul a fost găsit în haznaua casei, deoarece a încercat să-şi ia viaţa, încercaând să se înece în excremente, fiind găsit acolo de vecinii bătrânei. Aceştia l-au auzit pe criminal cum cânta pasaje din cântece bisericeşti, din haznaua casei, unde tentativa sa de sinucidere a eşuat, deoarece a rămas blocat în WC.

Poliţiştii au constat că victima sa, Marieta Lungu, a fost ucisă în bătaie, craniul i-a fost fracturat în mai multe locuri, dinţii femeii au fost rupţi, iar criminalul a mărturisit că a dezbărcat-o pe femeie şi a încercat să o exorcizeze. "Am văzut-o pe Satana în ea", a mărturist bărbatul poliţiştilor, încheindu-şi fiecare frază cu un citat din Biblie. A fost arestat, apoi eliberat câteva zile dintr-o eroare de procedură a instanţei, ieşind chiar să facă autostopul în Timişoara, ca să ajungă din nou acasă, la câteva zile după ce a comis crima. Acum este internat la Spitalul de Boli Psihice din Jebal.

Vănătorul de oameni din Banca Transilvania
În 14 decembrie 2004, Adrian Adam, un tânăr de 29 de ani, din Lugoj s-a înbrăcat în hainele sale cu care mergea de obicei la vânătoare, şi-a pus pălăria cu pană de fazan pe cap şi cu arma de vânătoare în spate a plecat spre centrul oraşului. A intrat în miezul zilei în sediul Băncii Transilvania aflată peste drum de Poliţia Lugoj, şi cu o lovitură scurtă a înfipt un cuţit în inima paznicului care a încercat să-l imobilizeze, omul murind pe loc. Şi-a lăsat victima într-o baltă  de sînge şi l-a vânat pe un casier, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă, omul fiind grav rănit. Agresorul a fost imobilizat de poliţişti. În acea dimineaţă criminalul a pocnit nişte petarde în faţa băncii, iar casierul a chemat poliţia, care i-a dat criminalului o amendă de 200 de lei. "Dacă nu sunt oameni, trebuie omorâţi ca mistreţii", le-a spus asasinul poliţiştilor. Acum este internat la Spitalul de Psihiatrie din Jebel.

Ucis cu brelocul pentru o ceartă în bloc
Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Lugoj, a fost judecat şi condamnat la 10 ani de închisoare, după ce şi-a ucis un vecin cu un breloc: cu cuţitul de la o unghieră. Cei doi vecini s-au certat în scara blocului, în februarie 2008, iar apoi s-au luat la bătaie. Unul dintre ei l-a înjunghiat pe celălalt cu lama de câţiva centimetri. Victima a crezut că a fost zgâriată şi nu s-a dus la medic, însă lama brelocului îi perforase un intestin, ceea ce îăi vprovocase o infecţie puternică în organism.  A ajuns la spital abia după trei zile, în stare extrem de gravă, când medicii nu au mai avut ce să-i facă şi a murit pe masa de operaţie. Brelocul este şi acum în camera de corpuri delict a Tribunalului Timiş.

Citiţi şi:

Primul vieţaş al României democratice, în libertate


Copiii au ucis din joacă
În noiembrie 2005, poliţiştii au găsit cadavrul unui boschetar într-un vagon dezafecatat din gara din Lugoj. Au crezut că a murit din cauze naturale, însă autopsia a arătat că în urma bătaii, organele interne ale bărbatului au cedat, mai ales că o costă i-a intrat în plămân, ceea ce i-a grăbit moartea. Poliţiştii au fost şocaţi să descoperă că asasinii boschetarului au fost patru adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, care se plictiseau pentru că a doua zi nu erau oblogaţi să meargă la şcoală, pentru că profesorii făceau grevă. Elevii s-au hotărât să meargă în gară să se joace cu boschetarii, însă au sfârşit prin a-l omorî în bătaie pe bărbatul de 55 de ani. Tinerii au luat în total 36 de ani de închisoare.

Unul dintre criminali a fost prins de gardienii  Penitenciarului Timişoara, anul trecut, pentru că şi-a făcut cont de Facebook, cu poze din celulă, tot din plictiseală.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite