TImişoara: Oraşul tramvaielor deraiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TImişoara: Oraşul tramvaielor deraiate
TImişoara: Oraşul tramvaielor deraiate

Cel mai grav accident a avut loc în 2001, când o tânără a fost aproape de moarte. Anul trecut, un tramvai a intrat într-o casă.

Timişorenii s-au obişnuit deja cu imaginea garniturilor ieşite de pe şine, intrate în stâlpi, pereţi sau case. Este o minune că nimeni nu şi-a pierdut viaţa în aceste caramboluri. Cel mai grav eveniment a avut loc în 2001, când Angela Bancsiov a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce vagonul unui tramvai a sărit de pe şine şi a proiectat-o peste podul din Piaţa Maria.

Tânăra s-a judecat ani de zile cu cei de la Regia Autonomă de Ttransport, iar în final a fost despăgubită cu 50.000 de lei. Vatmaniţa Constanţa Frenţescu, cea care conducea tramvaiul implicat în accident, a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă. Directorul de atunci al RATT, Nicolae Marcu, a fost demis. 

În 2008, o altă deraiere putea să se lase cu victime, după ce un tramvai a sărit de pe şine şi a intrat în zidul unei case de pe strada Gh. Doja. Vehicolul a deraiat după ce s-a ciocnit cu o maşină, care nu a acordat prioritate. Doar norocul a făcut ca în casă şi pe trotuar să nu se afle nimeni. În urma impactului, tavanul uneia dintre cele două locuinţe din acea parte de casă s-a prăbuşit. Singura persoană dusă la spital după accidentul de marţi de pe Calea Buziaşului a fost o tânără de 17 ani care s-a ales doar cu un cucui.

Poliţia Rutieră a reţinut permisul vatmanului Traian Ciubotaru şi a început urmărirea penală pentru a stabili dacă acesta este responsabil pentru accident.

„Până la soluţionarea cazului am reţinut permisul vatmanului. Există mai multe ipoteze. Poate că a existat o problemă la macaz, poate o altă problemă tehnică la vagon sau s-a datorat neglijenţei vatmanului. Cei de la RATT trebuie să stabilească acest lucru”, a declarat Cristian Ceama, de la Poliţia Rutieră.

Pagube pentru RATT

Toate pagubele cauzate de accident sunt ale celor de la RATT: vagonul distrus complet, cablul rupt şi stâlpul electric dărâmat. Fata de 17 ani, care a fost transportată la spital, nu a dorit să depună plângere sau să ceară daune.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite