Obligaţi de legea europeană să-şi cumpere anvelope de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii timişoreni au început să-şi schimbe anvelopele
Unii timişoreni au început să-şi schimbe anvelopele

Suntem în sezonul rece şi 30 la sută dintre clienţii vulcanizărilor din Timişoara şi-au pus deja pe maşină anvelope de iarnă. Preţurile acestora diferă în funcţie de marca autoturismului deţinut.

Astfel că, cea mai ieftină anvelopă de dimensiunea 165/70 r 13 costă 140 de lei/bucata şi este folosită pentru dacii. Dacă aveţi o maşină străină, va trebui să scoateţi din buzunar 350 de lei pentru un cauciuc Michelin de dimensiunea 195/65 r 15.

Dacă cineva vrea să cumpere cauciucuri pentru  Dacia Logan trebuie să plătească 200 de lei/bucată, cu dimensiunea de 185/65 r 15.  Cele mai uzuale anvelope au dimensiunea 205/55 r 16 şi costă 400 de lei. Acestea sunt cumpărate de cei care au Passat, Ford Mondeo, Audi A4 şi altele ", a menţionat Viorel Felix Lacău, consilier vânzări.

Anvelopele de iarnă, obligatorii

Mulţi dintre clienţii care îşi schimbă cauciucurile, fac acest lucru doar în cazul în care merg în ţară sau părăsesc România.

 „Clienţii vin şi îşi schimbă anvelopele când vine zăpada. Văd la televizor că este omăt în zona în care trebuie să meargă şi atunci vin sa-şi pună cauciucuri de iarnă", a spus Dan Ivaşcu, administrator vulcanizare.

Un alt consilier de vânzări, Viorel Felix Lacău a adăugat că majoritatea clienţilor care au venit la el şi-au schimbat cauciucurile de vară, pentru că merg în străinătate.n Austria, Ungaria. Aici este o lege europeană care îi obligă să aibă anvelope de iarnă după 15 septembrie", a spus timişoreanul.

Preţuri mai mari cu 5, 10 la sută faţă de anul trecut, vânzări scăzute

 În ceea ce privesc vânzările, acestea sunt în scădere. Dacă în anii trecuţi, vulcanizatorii abia făceau faţă numărului mare de clienţii, anul acesta lucrurile sunt mai lejere. „Anul trecut veneau oameni şi nu se interesau de preţ. Acum vin, întreabă şi pleacă", a subliniat Oprea Toşa,  vulcanizator cu o experienţă de 20 de ani.

Pentru cei care cumpără cauciucurile de la vulcanizare, unii comercianţi oferă schimbatul anvelopei, echilibratul şi montatul roţii gratuit. Dacă proprietarul maşinii vine cu cauciucurile şi jantele de tablă va plăti în jur de 50-60 de lei, iar dacă are jante de aluminiu îl costă cu vreo 20 de lei în plus.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite