Oana Orbulescu a lăsat lumea cuvintelor pentru cea a culorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A avut un condei bun şi a dorit să fie o ziaristă dedicată. Un talent pe care l-a ascuns i-a schimbat, însă, visele despre viitor şi carieră.

Tânăra din Lugoj a crezut în darul său de a aşeza cuvintele pe hârtie. La şcoală i-a plăcut mult literatura şi limba română, iar în funcţie de aptitudinile sale şi-a decis la finalul liceului viitorul. A dat admitere la Facultatea de Ştiinţe Politice şi ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timişoara, secţia jurnalism, dorind să devină ziaristă. A absolvit această facultate, între timp a plecat şi cu o bursă de studiu în Germania, apoi a revenit la Timişoara.

Oana a dorit să urmeze un curs firesc al lucrurilor şi s-a angajat în presa scrisă. A avut însă nevoie de o provocare. „Am plecat la Bruxelles, unde am stat patru luni, apoi am plecat în Olanda, la Haga. Acolo a venit schimbarea. Într-o seară, discutam cu o prietenă, care m-a întrebat de ce nu încep să fac make-up. Mi-a spus că am o mână foarte bună şi e păcat că nu profit de asta. După aceea discuţie cred că nu am dormit toată noaptea următoare, gândindu-mă la asta. A doua zi am căutat pe net informaţii despre unde aş putea să învăţ mai multe, într-un cadru profesionist. Şi aşa am ajuns la Londra”, a povestit Oana. A ajuns la Şcoala Londoneză de Frumuseţe şi Make-up, cea mai renumită din Europa. I-a avut profesori pe cei mai renumiţi maeştri în arta machiajului, care colaborează cu designeri de modă de talie mondială şi a fost unul dintre cei trei absolvenţi ai unei promoţii în care se înscriu zeci de tineri din lume. „A fost greu, dar a fost frumos. Acolo şcoala e şcoală. Trebuie să mergi la cursuri, să faci exerciţiile practice. Chiar dacă tu plăteşti şcoala, asta nu înseamnă că îţi permiţi să faci ce vrei sau că taxa pe care o plăteşti îţi garantează că la final vei primi o diplomă”, a povestit tânăra.

I-au plăcut mult provocările artistice pentru scena de modă, dar a tratat cu la fel de multă importanţă şi celelalte tipuri de machiaj. „Mi-a plăcut cel mai mult machiajul de fashion, pentru că acolo poţi folosi accesorii şi te poţi juca cu tot felul de look-uri, poţi crea ce îţi doreşti, poţi să fii artist. Îmi plac şi celelate feluri de machiaj, dar de exemplu nu poţi să machiezi cum îţi doreşti o mireasă. Ea trebuie să fie recunoscută de mamă, de familie, de prieteni, dar mai ales de mire. Trebuie să fie specială în sensul frumos”, a spus Oana.
După cursurile de la Londra şi un pelerinaj de câţiva ani prin Europa, bănăţeanca s-a întors acasă unde profesează o altă meserie decât cea pe care o avea atunci când a plecat din Timişoara. „Îmi doresc să lucrez în toate domeniile. Acum lucrez şi la TVR Timişoara şi fac machiaj de televiziune. Fac machiaj şi pentru lansări de modă sau evenimente ca nunţi, botezuri sau cockteiluri. Dar vreau să încerc şi film şi teatru. După ce o să le fac pe toate o să mă pot gândi mai departe, poate la o afacere”, a menţionat tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
De ce nu ai rămas să lucrezi în Londra sau la o casă de modă?
Domeniul acesta este foarte greu de pătruns. Şi la momentul respectiv, după ce mi-am luat diploma, nu mi se părea că eram suficient de pregătită. În cel mai fericit caz puteam rămâne asistenta unui profesor. Eu însă locuiam la Haga, în Olanda, iar la vremea respectivă nu m-am dus la Londra cu gândul de a rămâne acolo, ci pentru curs.

Ai şocat pe cineva până acum cu un machiaj deosebit?
Eu mizez mult pe faptul că o discuţie preliminară cu o clientă face mai mult decât machiajul în sine. Trebuie să o asculţi, să investeşti timp, şi să-i arăţi ce ştii. Nu am avut cliente nemulţumite.

La ce vârstă ai descoperit machiajul?
În copilărie. I-am spart mamei mele toate fardurile. Îmi aduc aminte că eram pasionată să-mi pun toate culorile pe faţă. Încercam tot. Din liceu mi-a plăcut să mă aranjez şi am început să experimentez machiajul pe mine.

Ce-i place
„Îmi place să fac snowboard şi snorkeling, înoţi la suprafaţa apei şi foloseşti dispozitive speciale ca să poţi admira recifurile de corali. Îmi place să călătoresc, să interacţionez cu oameni noi. Îmi plac foarte mult sarmalele mamei, mâncarea tailandeză şi carnea de miel”, a spus tânăra.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să calc absolut deloc. Nu îmi place nedreptatea şi nici răutăţile gratuite nu le pot tolera. Nu-mi plac acei oameni care-i judecă pe alţii fără să-i cunoască, doar pentru că se cred mai grozavi”, a spus Oana.

Profil
Născută. 28.09.1983
Educaţie. Facultatea Ştiinţe Politice şi ale Comunicării de la Universitatea de Vest
Experienţă. 2 ani în arta machiajului
Familie. Părinţii şi un frate mai mare. Necăsătorită

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite