Oamenii legii timişoreni au pus gând rău patronilor de baruri şi clienţilor gălăgioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoara riscă să rămână fără baruri. În căutarea atragerii de fonduri la bugetul naţional, poliţiştii şi comunitarii vor vizita localurile din târg şi nu vor pleca până nu îi vor amenda pe patronii care încalcă legea şi pe clienţii gălăgioşi.

Barurile care servesc alcool după ora închiderii sau tulbură liniştea riscă să fie închise. Aceasta este deviza pe care o au atât angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, cât şi cei de la Poliţia Comunitară. Cum numărul de sesizări venite de la cetăţeni, precum şi de la asociaţiile de proprietari de locuinţe aflate în apropierea unor baruri este în continuă creştere, oamenii legii, în cel mai bun caz, se pun pe dat amenzi.

Cum multe persoane decid să înfrunte căldura prin intermediul băuturilor alcoolice, numeroase baruri işi servesc clienţii şi după ora închiderii, în speranţa unui câştig cât mai mare. Acum că municipalitatea are parte şi de aparate speciale ce pot măsura intensitate gălăgiei, instrumentele urmează să fie folosite şi în cazul cafe-barurilor.

Chiar dacă cei care fac gălăgie sunt tocmai clienţii sau dacă muzica de atmonsferă din localuri ajunge să fie auzit şi de la zeci de metri, datorită aparatului minune, oamenii legii vor reuşi să readucă liniştea. Amenzile variază de la 100 la 1.000 de lei. În plus, potrivit hotărârilor locale, ofiţerii de poliţie comunitară pot decide suspendare activităţii localurilor până la 60 de zile.

"Numărul de sesizări este în continuă creştere, astfel că intervenim în sprijinul cetăţenilor. Există câteva zone în care există frecvent probleme cu barurile şi clienţii acestora, astfel că în acele zone rău famate vom interveni în primă fază", a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, Marinela Apostolache, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite