Oamenii îşi plătesc amenzile de frica muncii în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Juridic din cadrul Poliției Locale Timișoara monitorizează cazurile în care este propusă înlocuirea sancțiunilor aplicate de polițiștii locali neachitate de către contravenienți cu prestarea de muncă în folosul comunității.

Conform Poliţiei Locale Timişoara, la ora actuală sunt înregistrate aproximativ 350 de dosare de acest gen. Există multe cazuri în care, aflând că sancțiunile neachitate au dus la procese în instanță și există posibilitatea să fie puși să muncească în folosul comunității, contravenienții s-au prezentat pentru a-și achita amenzile primite.

“Până acum cinci persoane au plătit sancțiunile primite, majoritatea pentru călătoria fără bilet pe mijloacele de transport în comun, dar și pentru parcarea în locuri nepermise
”, a spus Dana Seracin, purtător de cuvânt la Poliţia Locală.

La extrema cealaltă se află persoanele cu număr mare de sancțiuni care nu au niciun bun pe numele lor și nu pot fi executate silit de către primăriile din localitățile de domiciliu.

Potrivit OG 2/2001, prestarea unei activități în folosul comunității poate fi stabilită numai pe o durată ce nu poate depăși 300 de ore. Cu toate acestea, există numeroase cazuri în care contravenienții au acumulat zeci de sancțiuni neplătite și ar trebui să presteze mii de ore în folosul comunității.

L. Gheorghe cu domiciliul în Hopîrta, județul Alba, a ajuns în instanță cu 20 de amenzi, în valoare de 3.950 lei care s-ar transpune în 2.040 de ore ce ar trebui prestate în localitatea de domiciliu. Acesta a fost sancționat pentru tulburarea liniștii publice, abandonarea de deșeuri, dar și acte de comerț fără autorizație. C. Grigore, din comuna Frumşsica, județul Botoșani, a fost sancționat de 16 ori pentru practicarea cerșetoriei, tulburarea liniștii publice, consum de alcool pe stradă și nu în ultimul rând pentru deteriorarea și distrugerea băncilor de pe domeniul public. Contravaloarea celor 4.250 lei, cumulați din sancțiuni, se ridică la 1.450 de ore de muncă în folosul comunității. C. Rodica, din Baia Mare, jud. Maramureș, figurează cu 18 sancțiuni în special pentru cerșit și abandonare de deșeuri, instanța stabilind prestarea a 152 de ore de muncă în folosul comunității în schimbul amenzilor în valoare totală de 2550 lei”, a mai spus Dana Seracin.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite