Oamenii de afaceri din Modena tatonează terenul la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele provinciei Modena s-a întâlnit cu reprezentanţii judeţului Timiş
Preşedintele provinciei Modena s-a întâlnit cu reprezentanţii judeţului Timiş

Un grup de oameni de afaceri din Modena, alături de Emilio Sabattini, preşedintele Provinciei Modena, se află la Timişoara, pentru a prospecta terenul în vederea unor viitoare investiţii în domenii precum construcţii, agricultură, zootehnie sau artizanat.

Italienii au semnat un protocol de colaborare între Modena şi judeţul Timiş, prin care cele două provincii vor promova relaţiile istrocie, cultural, economice şi sociale reciproce. Invitaţii din Modena au vizitat Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara, Camera de Comerţ şi mai multe societăţi comerciale italiene care funcţionează în jurul oraşului.

Printre obiectivele vizitate de italinei se află şi clădirea Fructus, cea mai înaltă construcţie din Timişoara, care este o investiţie de 30 de milioane de euro a unor oameni de afaceri din Italia.

În 2002 am semnat un protocol cu Trevizo, după care au venit numeroşi oameni de afaceri în Timişoara. Sper că se va vedea rodul muncii noastre şi cu cei de la Modena. Simţim nevoia unui nou impuls pe această criză economică. În Timiş sunt prezenţi firme italiene puternice, dar mai este loc”, a spus Constantin Ostaficiuc, preşedinte CJT. La vizita pe care l-a făcut la Modena, Ostaficiuc a cinat cu antrenorul echipei de fotbal din localitate, nimeni altul decât Cristiano Bergodi, fostul technician de la Steaua şi CFR Cluj.

Peste 3.000 de firme în Timiş

Judeţul Timiş este pe locul doi în ţară după Bucureşti ca număr al societăţilor comerciale din Italia. Din cele 15.000 de firme active din România, peste 3.000 se află în Timiş. “Firmele italiene oferă 800.000 de locuri de muncă în România şi aduc circa 8-10 la sută din PIB. Timişul este un model pentru restul judeţelor. De menţionat că în judeţul Timiş se află circa 14.000 de cetăţeni italieni care circulă în interes de afaceri. Din cauza crizei economice au plecat multe firme, dar cred că au plecat cei care nu erau cei mai serioşi”, a declarat Stefano Mistretta, consulul italiei la Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite