Oameni cu suflet mare ajută un caracter tare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii au răspuns prompt invitaţiei de a o ajuta pe Dana
Timişorenii au răspuns prompt invitaţiei de a o ajuta pe Dana

La evenimentul organizat aseară de tinerii din organizaţia „4 Life” în BierHaus s-au adunat 5.100 de lei şi 550 de euro.

Studenţi de la Universitatea de Vest, profesori dar şi oameni care nu au cunoscut-o pe Dana au participat aseară la un eveniment organizat cu scopul precis de a o ajuta pe tânăra care luptă cu cancerul într-un spital din Germania.

Citeşte aici drama prin care a trebuit să treacă Dana


„Vrem să ajutăm şi noi cu ce putem. Fiecare a donat cât a putut, iar orice sumă, oricât de mică este importantă”, a spus Bianca Tulei, unul dintre organizatorii evenimentului caritabil. Printre cei care au donat s-a numărat şi o bătrână care a vrut să îşi păstreze anonimatul. Aceasta a contribuit cu 30 de lei, motivându-şi gestul prin faptul că şi nepotul ei a trecut printr-o încercare grea. La eveniment a participat, printre alţii, şi un inginer care a mai sprijinit-o pe Dana şi va dona în continuare.

„Am aflat de cazul Danei. Noi facem parte dintr-o asociaţie prin care am donat o sumă”, a spus Lucian Cocuţa, unul dintre participanţii la „Maratonul pentru viaţă”.

Unitate pentru Dana

Imediat după diagnosticarea tinerei, familia a pus la dispoziţia ei toate economiile, dar banii erau mult prea puţini pentru a plăti tratamentul care costă 70.000 de euro. Biserici, primării, dar şi oameni de rând, precum şi colegi de serviciu ai părinţilor fetei au donat cât au putut pentru tratamentul Danei. Cu mari eforturi s-au adunat aproximativ 25.000 de euro, fiind nevoie de încă 50.000 de euro. În urma campaniei „Adevărul”, cititorii s-au sensibilizat şi au donat bani în conturile Danei Dobromir, adunându-se aproximativ 10.000 de lei. Părinţii fetei le sunt recunoscători tuturor celor care au ajutat-o pe Dana.
 „Mai trebuie să facă tratament până pe la mijlocul lunii februarie. Răspunde foarte bine la tratament, iar boala dă înapoi”, a spus încrezător tatăl tinerei, Dănilă Dobromir.

Condamnată să moară în România
Dana a trăit o adevărată dramă în ţară. Timp de nouă luni a umblat prin spitalele din România, fără a primi un diagnostic. Cu mari eforturi şi după multă suferinţă, Dana a aflat că are cancer limfatic într-un stadiu avansat. De atunci a început o luptă contracronometru cu boala, din care a ieşit aproape învingătoare, singura problemă fiind acum banii.

Citeşte şi:

Colegii de liceu ai Danei Dobromir: "Dana, te iubim şi te aşteptăm acasă!"

Dana Dobromir: „Am hotărât să lupt cu cancerul pentru părinţii mei. Ştiu că sunt totul pentru ei”

Moarte sigură în ţară, viaţă nouă la nemţi

EXCLUSIV Studenta condamnată la moarte de medicii incompetenţi: "Îmi venea să ţip! Am CANCER! Cât să mai aştept !?"

Condamnată să moară în România, învinge cancerul în Germania

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite