O renumită pianistă din Japonia cântă în premieră în Banat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ingrid Fuzjko Hemming, nume cunoscut iubitorilor muzicii clasice din Japonia şi din străinătate, va cânta în premieră în România. Reputata pianistă va susţine un concert de excepţie, joi, la Sala Capitol din Timişoara, iar pe 21 februarie pe scena Ateneului Român.

Ingrid Fuzjko Hemming este o apariţie obişnuită pe scene de concert ale lumii. În urma unei răceli, şi-a pierdut parţial auzul. Şi-a depăşit, însă, problemele de sănătate cu o neobişnuită forţă interioară şi şi-a continuat activitatea muzicală la cel mai înalt nivel. 
În anul 1999 şi-a lansat cd-ul de debut „La Campanella”, care s-a vândut în peste două milioane de exemplare, fapt puţin obişnuit în peisajul muzicii clasice. Vânzările record i-au adus de patru ori trofeul „Albumul de muzică clasică al anului” în Japonia.



Concerte caritabile


În pofida programului concertistic încărcat, Fuzjko Hemming s-a implicat activ şi în acţiuni de caritate cum ar fi donarea încasărilor obţinute din vânzarea cd-urilor pe perioada unui an pentru victimele atentatelor teroriste de la New York sau donarea onorariilor provenite din concerte pentru UNICEF şi refugiaţii din Afganistan. Fuzjko Hemming a desfăşurat, de asemenea, o neobosită activitate în domeniul protecţiei animalelor, de care a mărturisit că se simte foarte legată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite