O nouă licitaţie eşuată pentru parcările subterane: nicio firmă nu a depus oferte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrarea Domeniului Public nu reueşeşte să convingă nicio firmă să investească în parcările subterane din Timişoara. După o primă licitaţie la care nu s-a prezentat nimieni, ADP a organizat o nouă licitaţie, pentru care termenul de depunere a ofertelor a expirat astăzi. Nicio firmă nu şi-a arătat intenţia de a investi.

Şeful ADP Timişoara, Liviu Barbu, susţine că la nivel declarativ s-au arătat interesate mai multe firme, dar când a fost vorba de a depune efectiv ofertele, firmele au dispărut. „Cel puţin două dintre firme mi-au spus că boardul de la firma lor trebuie să se întâlnească, să decidă. Îi înţeleg pentru că sunt sume mari”, a spus Liviu Barbu. Potrivit acestuia, firmele care au participat la licitaţie sunt colaborări româno-străine. „Una din firme este româno-austriacă, una este româno-germană-austriacă”, a mai spus Barbu.

Cum se bagă maşinile în subteran?


Şeful ADP a spus că firmele care vor să investească în parcări vor siguranţa amortizării investiţiei. „Este o chestiune care implică un fel de triunghi al dragostei: noi, ei şi municipalitate. Punctul slab este legat de contextul care există la noi. Chestiunea se axează pe cum îi băgăm pe oameni înăuntru şi cât este de hotărâtă municipalitatea să vină cu măsuri care să asigure chestiunea asta”, a mai spus Liviu Barbu. Comisia de licitaţie desemnată de Consiliul Local se va întâlni astăzi din nou pentru a stabili ce se va întâmpla în continuare şi dacă se va organiza o a treia licitaţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite