O fetiţă de trei ani şi un băiat de cinci ani au fost atacaţi şi muşcaţi de un rottweiler

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele a scăpat din lanţuri
Câinele a scăpat din lanţuri

Atacul s-a petrecut joi seara, în curtea unei pensiuni din localitatea Hitiaş, din Timiş. Din primele cercetări, câinele a scăpat din lanţ. Fetiţa era însoţită de verişorul ei, în vârstă de 5 ani,  zgâriat şi el de animal, şi de tatăl băiatului.

O plimbare de seara a doi copii s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru familiile lor. O fetiţă de trei ani şi verişorul ei, de cinci ani, au fost atacaţi de un câine din rasa rottweiler. Întâmplarea s-a petrecut în curtea unei pensiuni din localitatea Hitiaş. Cei doi micuţi erau însoţiţi de tatăl băiatului. Câinele l-a zgâriat pe băiat, însă a muşcat-o de umăr, ceafă, ureche şi de piciorul drept pe fetiţă. Aceasta a fost transportată la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara.

Copil de şase ani, în stare gravă după ce a fost sfâşiat de o haită de câini

Potrivit poliţiştilor, proprietarul animalului cumpărase câinele de la o femeie din Timişoara, însă nu îl înregistrase la Asociaţia Chinologică sau poliţie, aşa cum prevede legea în cazul rasei rottweiler. Acesta le-a povestit agenţilor că animalul era legat cu lanţul şi nu-şi explică modul în care câinele a scăpat.

"Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru incidentul de aseară pentru că nu şi-a înregistrat câinele. De asemenea, i s-a întocmit dosar penal pentru pentru vătămare corporală gravă şi lăsarea nesupravegheată a câinelui", a declarat Mădălina Mezdrea, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.
În acest moment, fetiţa se află internată în continuare la spital. Familia celor doi copii nu a făcut deocamdată niciun demers împotriva stăpânului câinelui.

Cât îi costă pe timişoreni haitele de câini vagabonzi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite