O despăgubire CEDO de 2,5 milioane de euro, folosită pentru construirea unui centru de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timişoara (CCIAT) investeşte banii câştigaţi din despăgubirea obţinută la CEDO în cel mai modern centru de afaceri din Vest. Reprezentanţii CCIAT vor să facă realizeze proiectul din bani europeni, despăgubirea de 2,5 milioane de euro, fiind cofinanţarea.

Omul de afaceri Costică Costanda a obţinut o sentinţă favorabilă prin care Primăria Bucureşti este obligată la plata unor despăgubiri de peste 160 de milioane de euro. Înainte de asta, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timişoara a obţinut de la CEDO o despăgubire de 2,5 milioane de euro. Banii au fost viraţi deja în contul CCIAT şi sunt pregătiţi pentru realizarea unui centru de afaceri modern. „Am depus proiectul la finanţare. Ni s-a spus că este în regulă, dar se aşteaptă redistribuirea banilor”, a spus preşedintele Camerei de Comerţ, Georgică Cornu. Clădirea de 10 etaje, proiectată să fie construită lângă actualul centru de afaceri va fi reprezentativă pentru Banat. „Mărim suprafaţa expoziţională. Se crează săli pentru conferinţe, sunt şi spaţii de birouri. Folosim terenul mai bine. Viitorul este dezvoltarea regională şi noi menţinem trendul”, a spus Cornu.

Statul român a plătit suma de 2.413.499 euro Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, bani câştigaţi de CCIAT în urma unui proces de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Banii reprezintă contravaloarea a 25 de apartamente din Piaţa Victoriei şi zona Medicinei, care au aparţinut Camerei de Comerţ, dar care au fost vândute de Primărie foştilor chiriaşi, pe vremea comunismului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite