O decizie istorică pentru Timişoara, amânată cu o lună. Vezi despre ce este vorba!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevarul - Protestul Elevilor liceului de posta si telecomunicatii timisoara
FOTO: Adevarul - Protestul Elevilor liceului de posta si telecomunicatii timisoara

Învăţământul din Timişoara se află la un moment de răscruce, care va rămâne în istoria oraşului. Mai multe şcoli şi grădiniţe din oraş trebuie reorganizate. Decizia trebuia luată ieri, dar presiunea publică i-a determinat pe consilieri să mai amâne cu o lună comasarea. 

Consiliul Local Timişoara a aprobat proiectul de reoganizare a şcolilor din Timişora, însă doar pe jumătate. Din cele 67 de şcoli din oraş, doar pentru 37 s-a votat reorganizarea. Practic aleşii nu au luat nicio decizie, fiind vorba doar de şcolile care oricum nu erau supuse comasării. Pentru şcolile unde situaţia este incendiară şi unde s-au creat atâtea discuţii în ultima perioadă, decizia s-a amânat. „Am preferat să luăm o hotărâre sigură, astfel încât până în martie, comisia de învăţământ să propună o comasare care să ţină cont de chestiunile de patrimoniu, dar şi de criteriul de învăţământ”, a spus viceprimarul Sorin Grindeanu. 

Consilierul Elena Wolf, care este şi director al Liceului Nikolaus Lenau, susţine că amânarea este „parţial nefondată”. „La discuţiile pe comisii nu cred că au fost atâtea discuţii încât să votăm doar jumătate din listă. Această amânare înseamnă o incertitudine prelungită pentru elevi, pentru profesori, pentru cei care organizează activitatea în şcoli. Această incertitudine nu este deloc benefică”, a spus Elena Wolf, care a menţionat că la şedinţa din martie, decizia este obligatorie. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite