Timişoara: OPC chemat la raport pentru jambonul mucegăit şi shaorma cu carne stricată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: OPC chemat la raport pentru jambonul mucegăit şi shaorma cu carne stricată
Timişoara: OPC chemat la raport pentru jambonul mucegăit şi shaorma cu carne stricată

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală a convocat pentru săptămâna viitoare o şedinţă a Colegiului Prefectural în care autorităţile dau explicaţii pentru mâncarea stricată găsită în ultima perioadă în Timişoara.

Citiţi şi:

EXCLUSIV/ Alertă de carne mucegăită în magazinele Kaufland. Amendă 2.300 de euro (GALERIE FOTO)

EXCLUSIV: Carne mucegăită pe raft la hipermarket. Protecţia Consumatorilor doarme (VIDEO)

NESIMŢIRE Incompetenţii de la Protecţia Consumatorilor dau vina pe clienţi în cazul Kaufland

BĂTAIE DE JOC Timişorenii sunt forţaţi să stea zeci de minute la coadă la Enel (VIDEO)

O serie de neregului grave au scos la iveală incompetenţa autorităţilor care veghează asupra calităţii produselor pe care le consumă populaţia, pe de o parte şi nepăsarea cu care îşi fac de cap comercianţii pe de altă parte.

Totul a început după ce aproape 100 de persoane s-au îmbolnăvit pentru că au mâncat shaorma cu carne stricată în Complexul Studenţesc. Printre „devoratorii” de shaorma stricată s-a numărat şi şeful Poliţiei Rutiere din Timiş, Florin Bolbos.

Medicii sanitar-veterinari şi comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului au găsit şi fructe stricate la comercianţi, pe care i-a amendat pentru că nu au respectat regulile de comercializare.

Un alt caz foarte grav a fost semnalat de un cititor al ziarului „Adevărul” care a trimis pe adresa redacţiei mai multe fotografii cu jambon mucegăit găsit direct pe raftul hipermarketului Kaufland din zona Circumvalaţiunii. Compania a fost amendată cu aproximativ 3.500 de euro pentru carnea mucegăită dar şi pentru alte nereguli găsite de OPC.

Imediat după episodul „shaorma”, prefectul Mircea Băcală a dispus înfiinţarea unei comisii mixte formate din medicii de la Direcţia de Sănătate Publică, de la Direcţia Sanitar-Veterinară, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Primăria Timişoara, care să facă verificări inopinate pentru a descoperi neregulile din localurile în care se comercializează mâncare. „Fiecare instituţie îmi prezintă un raport de activitate cu neregulile pe care le-au constatat. Vom vedea spre exemplu dacă au fost situaţii în care un cetăţean a sesizat OPC şi nu s-a prezentat sau dacă au fost cazuri în care la controale s-au făcut abuzuri”, a spus prefectul Mircea Băcală.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite