Timişoara: Enel, E.ON Gaz şi Colterm îşi bat joc de timişoreni. OPC a dat zeci de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Enel, E.ON Gaz şi Colterm îşi bat joc de timişoreni. OPC a dat zeci de amenzi
Timişoara: Enel, E.ON Gaz şi Colterm îşi bat joc de timişoreni. OPC a dat zeci de amenzi

Furnizorii de utilităţi sunt reclamaţi în fiecare zi, de cel puţin un timişorean, la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului.

CITEŞTE şi: Timişoara: Zeci de bijuterii din aur au fost confiscate de Inspectorii de la Protecţia Consumatorului
Timişoara: Inspectorii Protecţiei Consumatorului confiscă săptămânal aur de contrabandă

Cele mai multe reclamaţii înregistrate la OPC sunt la adresa furnizorilor de utilităţi. „Primim cam câte o reclamaţie pe zi. Într-o lună sunt aproximativ 20 de reclamaţii”, a spus Cristian Anton, directorul OPC Timiş.  

Topul furnizorilor reclamaţi

În topul plângerilor se află Enel. Oamenii sunt nemulţumiţi de întreruperea neanunţată a curentului, tensiunea foarte scăzută sau micile şocuri electrice care apar câteodată. Majoritatea reclamaţiilor făcute de către timişoreni la adresa E.ON Gaz au fost pentru faptul că citirea contoarelor se face în metri cubi şi plata în kilowaţi. „Omul nu ştie cât trebuie să plătească. Citirea se face într-o unitate de măsură şi plata, în alta”, a spus Cristian Anton. Furnizorul de apă, Colterm, este reclamat de timişorenii care trebuie să aştepte minute bune ca apa de la robinet să se limpezească. În plus, cei care au jacuzzi sau cadă cu hidromasaj se plâng de faptul că rugina şi impurităţile din apă le înfundă filtrele. „Sancţiunile aplicate sunt între 1.000 şi 10.000 de lei, dar toate strădaniile noastre au ajuns în instanţă şi instanţa dă câştig de cauză furnizorilor. Acest lucru se întâmplă pentru că aceştia au o relaţie contractuală directă cu consumatorul”, a mai spus Cristian Anton.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite