Timisoara: Premieră istorică - Întâlnire ONU în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuţia centrului de refugiaţi din Timişoara este răsplătită la nivel mondial.

Ambasadorii din opt ţări au venit astăzi în oraşul de pe Bega pentru a se implica în problema refugiaţilor.

Reprezentanţi ai unor ţări importante au participat la o întâlnire la Timişoara pentru a-şi exprima sprijinul pentru persoanele refugiate. Ambasadorii Malaeziei, Africii de Sud, Finlandei, Algeriei, Japoniei, Cehiei, dar şi delegaţii de afaceri ai Statelor Unite şi Canadei şi-au exprimat dorinţa de a contribui în dezvoltarea Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi Timişoara.

„O parte dintre ţările reprezentate astăzi la Timişoara se implică prin donaţii de fonduri, iar altele primind refugiaţi care să se stabilească definitiv”, a spus reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Machiel Salomons. Dintre ţările europene doar Suedia şi Anglia primesc refugiaţi. Finlanda şi-a arătat disponibilitatea de a reloca refugiaţi.

57 de guverne la Timişoara

Recunoştinţa mondială pentru oraşul de pe Bega, care găzduieşte primul Centru de Tranzit pentru Refugiaţi din lume, se va concretiza la începutul anului viitor.

„Datorită rolului important pe care îl joacă Timişoara, sunt planuri ca aici să se organizeze întâlnirea comisiilor pentru refugiaţi ale ONU, la care participă 57 de ţări. Ar fi pentru prima dată în istorie când această întâlnire are loc în afara Genevei”, a mai spus Michael Salomons.

De asemenea, în cinstea centrului se va scoate un manual de aproximativ 40 de pagini care va fi prezentat Comisiei ONU pentru refugiaţi la întâlnirea din această toamnă, de la Geneva.

Unic
La Timişoara este singurul centru de tranzit din lume

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite