Mai multe infracţiuni în mediul rural şi mai mulţi poliţişti pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii patrulează mai mult în mediul rural
Poliţiştii patrulează mai mult în mediul rural

Anul acesta a crescut simţitor numărul infracţiunilor din mediul rural. Potrivit poliţiştilor timişeni, cifrele au crescut atât în ceea ce priveşte infracţiunile sesizate, cât şi cele constatate, motiv pentru care, în prezent, există mai multe patrule.

Infracţionalitatea în mediul rural a înregistrat creşteri, în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Sesizările făcute de cetăţeni au crescut cu aproximativ 24 la sută, iar în ceea ce priveşte constatările, cu 31 la sută. Ponderea cea mai mare în cazul infracţionalităţii sesizate, este deţinută de faptele de furt, care reprezintă aproape 35 % din totalul de sesizări.

Situaţia este însă sub control, pentru că, odată cu reorganizarea Poliţiei din mediul rural, se fac mai multe patrule. Oamenii legii încearcă astfel să prevină producerea de infracţiuni şi să reacţioneze mai rapid la solicitările cetăţenilor.

„Începând cu 6 iulie s-a pus în aplicare sistemul de constituire a secţiilor de poliţie din mediul rural. În judeţul Timiş s-au constituit 12 astfel de secţii, iar localitatea Bogda a rămas de sine stătătoare. Posturile de poliţie s-au transformat în Secţii Rurale de Poliţie. La nivelul fiecărei secţii a fost desemnat un lucrător cu funcţie de execuţie care să desfăşoare activităţi pe linie de secretariat şi evidenţă operativă. Restul lucrătorilor care erau repartizaţi la post au trecut la sistemul de patrulare, care se desfăşoară în trei schimburi, ceea ce înseamnă că începând cu 6 iulie există mai mulţi poliţişti care patrulează în mediul rural", ne-a spus Andreea Cinteză, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite