Număr record de basarabeni la secţia de votare din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii din Timişoara la secţia de votare
Moldovenii din Timişoara la secţia de votare

Singurul centru de votare din vestul României pentru cetăţenii din Republica Moldova s-a aflat la Liceul „Ion Vidu” din Timişoara. Au votat 589 de persoane, de patru ori mai mulţi decât la referendum

Secţia de votare de la „Liceul Ion Vidu” a fost unu din cele şapte locaţii din România unde cetăţenii din Republica Moldova şi-au putut exprima votul la alegerile parlamentare anticipate. Urnele au fost închise la ora 21.00, iar reprezentanţii secţiei de votare nu au fost nevoiţi să ceară prelungire. „Au fost mult mai mulţi cetăţeni decât la referendumul din 5 septembrie. Până la închiderea urnelor au votat 589 de persoane. Au fost anulate patru buletine pentru că s-a pus ştampila defectuos. Totul a decurs bine, nu au fost incidente şi nu am fost nevoiţi să cerem prelungire”, a declarat Ina Păduraru, preşedintele secţiei de votare de la Liceul “Ion Vidu” din Timişoara.



Vezi galerie foto cu secţia de votare de la Liceul "Ion Vidu"

Moldovenii au lucrat până dimineaţa la numărarea voturilor şi întocmirea proceselor verbale. “Nu am avut doar de numărat buletinele. Era vorba de copiat documente, de împachetat şi de trimis valiza diplomatică. După ore 3 am plecat acasă”, a mai spus Ina Păduraru.

Moldovenii din Timişoara la secţia de votare

Vezi aici cum au votat basarabenii din Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite