Noul venit Spahic a fost revelaţia turului de campionat la Politehnica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spahic a marcat 60 de goluri în tur. Foto: Sebastian Tătaru
Spahic a marcat 60 de goluri în tur. Foto: Sebastian Tătaru

Prima jumătate a sezonului 2009/2010 nu a fost strălucită pentru handbaliştii timişoreni, însă antrenorul Nedeljko Vuckovici are scuza că echipa se află în plin proces de reconstrucţie. Sârbul Gorijan Spahic a fost, alături de Nagy Csaba, printre cei mai buni jucători bănăţeni.

Golgheterul turului Ligii Naţionale, pentru Politehnica Municipal Timişoara, este extrema dreaptă Nagy Csaba, cu 66 de goluri. Jucătorul a marcat în fiecare meci în care a jucat, el deţinând şi recordul de goluri înscrise într-un meci, în acest tur – 14 – în disputa Politehnicii de la Bucovina Suceava. În ierarhia marcatorilor alb-violeţi, în acest tur, urmează Gorijan Spahic cu 60 de goluri. Sârbul a avut un debut foarte bun de campionat, cu o medie de aproape şapte goluri pe meci, el ajungând la un moment dat între primii cinci marcatori ai Ligii Naţionale. Spahic a punctat de cele mai multe ori într-un meci – de 10 ori – în deplasarea de la HC Odorhei. Podiumul marcatorilor formaţiei bănăţene este întregit de Alexandru Şimicu – 44 de reuşite, multe dintre ele realizate în a doua parte a turului de campionat, conform site-ului oficial al echipei, www.aspolitehnica.ro.


Iată ierarhia completă a marcatorilor Politehnicii Municipal Timişoara în prima jumătate de sezon: Nagy – 66, Spahic – 60, Şimicu – 44, David – 33, Andrijasevic – 24, Macovei – 23, Mirkovic – 19, Cristescu – 18, Ursu – 17, Corlija – 13, Sărăndan – 7, Papuc – 2, Cozma – 1. Suma de 327 de goluri reprezintă unul dintre atacurile modeste ale campionatului, însă ofensiva nu a fost punctul forte al grupării bănăţene de la revenirea în Liga Naţională (de 10 ani).


La finalul turului, Politehnica s-a clasat pe locul 11 din 14 echipe în Liga Naţională. Studenţii de pe Bega vor reveni la treabă luni, 4 ianuarie 2010, când e programată şi plecarea într-un cantonament de câteva zile, în staţiunea Buziaş. Va urma o perioadă a meciurilor de pregătire până la reluarea campionatului, în 30-31 ianuarie 2010.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite